ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ερυθρά Θάλασσα: Τα ιρανικά ραντάρ των Χούθι στο στόχαστρο επιθέσεων των ΗΠΑ

Επτά εγκαταστάσεις ραντάρ χτυπήθηκαν από αμερικανικά αεροσκάφη

Ερυθρά Θάλασσα: Τα ιρανικά ραντάρ των Χούθι στο στόχαστρο επιθέσεων των ΗΠΑ

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM) ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας των Χούτι και ένα μη επανδρωμένο αερόχημα που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, καθώς και επτά ραντάρ σε περιοχή υπό τον έλεγχο των Χούτι, τα οποία αποτελούσαν άμεση απειλή για την εμπορική ναυτιλία.

Στις 12:27 UTC, το πλήρωμα του πλοίου γενικού φορτίου VERBENA, υπό σημαία Παλάου, ουκρανικής ιδιοκτησίας και πολωνικής εκμετάλλευσης, εκκενώθηκε και το πλοίο εγκαταλείφθηκε.

Αρχικά, το πλοίο είχε δεχθεί δύο πυραυλικές επιθέσεις στις 13-06-24, 127 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν, Υεμένη, και τώρα αναφέρεται ότι έχει βυθιστεί.

Η ιρανική φρεγάτα IRIN Jamaran βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια μακριά από το M/V Verbena και δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου TUTOR, υπό σημαία Λιβερίας και ιδιοκτησίας της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Evalend Shipping Co S.A., το οποίο είχε δεχθεί επίθεση στις 12-06-24, 75 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε στις 14-06-24, και φαίνεται ότι βυθίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.