Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Eternity C: Το βίντεο προσβολής του με βαλλιστικούς & αντιπλοϊκούς πυραύλους – Έλληνας φρουρός με τους 19 νεκρούς;

Εγκατέλειψαν με τον καπετάνιο τελευταίοι το πλοίο - Φόβοι ότι τους συνέλαβαν οι Χούθι

Eternity C: Το βίντεο προσβολής του με βαλλιστικούς & αντιπλοϊκούς πυραύλους – Έλληνας φρουρός με τους 19 νεκρούς;

Στη δημοσιότητα έδωσαν πριν από λίγη ώρα οι αντάρτες Χούθι βίντεο από την επίθεση και την βύθιση του ελληνόκτητου υπό λιβεριανή σημαία φορτηγού πλοίου Eternity C, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Έλληνας ένοπλος φρουρός του πλοίου φέρεται να βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια των ανταρτών μαζί με τον Φιλιππινέζο πλοίαρχο και ενδεχομένως άλλα μέλη του πληρώματος, την ώρα που οι Αρχές αναζητούν ακόμα 15 αγνοούμενους που αρκετοί πιστεύουν πλέον ότι είναι νεκροί.

Οι αντάρτες ανέλαβαν επίσημα την ευθύνη για την επίθεση, την οποία χαρακτήρισαν «πράξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό».

Ο Έλληνας φρουρός φέρεται να εγκατέλειψε τελευταίος το πλοίο, μαζί με τον πλοίαρχο, όταν το Eternity C είχε ήδη αρχίσει να βυθίζεται. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες των έξι μελών του πληρώματος που διασώθηκαν.

Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως στην ομάδα της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας που έχει αναλάβει μέρος της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχει και ο αδελφός του Έλληνα ένοπλου φρουρού.

Το Ναυτικό των Χούθι, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού εκπροσώπου τους, ανταποκρίθηκε προκειμένου να διασώσει και να παράσχει ιατρική φροντίδα σε ορισμένους από τους ναυτικούς, μεταφέροντάς τους σε ασφαλή τοποθεσία. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ποιοι κρατούνται, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των ομήρων και των νεκρών.

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα, περίπου 50 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, όταν το Eternity C δέχθηκε πυρά και πλωτά drones, καθώς και επίθεση από ενόπλους σε ταχύπλοα.

Από τους 25 επιβαίνοντες, 4 άτομα σκοτώθηκαν, 6 διασώθηκαν, ενώ 15 αγνοούνται που αν επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με βύθιση των Χούθι μέσα σε 24 ώρες κατά ελληνικών συμφερόντων πλοίου, μετά την καταγεγραμμένη επίθεση και βύθιση στο Magic Seas.

Σύμφωνα με πηγές, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διεργασίες για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους αντάρτες, με στόχο την ασφαλή απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.