ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φιλαδέλφεια: Λύθηκε μετά από 65 χρόνια το μυστήριο του «νεκρού αγοριού μέσα στο κουτί»

Το αγόρι είναι θαμμένο σε κοιμητήριο της περιοχής

Φιλαδέλφεια: Λύθηκε μετά από 65 χρόνια το μυστήριο του «νεκρού αγοριού μέσα στο κουτί»

Μία από τις παλαιότερες άλυτες υποθέσεις δολοφονίας εξιχνίασαν αστυνομικοί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που κατάφεραν να εντοπίσουν το όνομα του ενός αγοριού που είχε βρεθεί νεκρό πριν από 65 χρόνια.

Ο μόλις τεσσάρων ετών Τζόζεφ Ογκούστους Ζαρέλι είχε εντοπιστεί στις 26 Φεβρουάριο 1957 κοντά στη Φιλαδέλφεια, σε δασική έκταση. Είχε γεννηθεί στις 13 Ιανουαρίου 1953.

Οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το όνομα των γονιών του παιδιού που πλέον δεν ζουν, είπαν όμως ότι το αγόρι έχει αδέλφια που είναι εν ζωή. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά ως προς το σκέλος της ανθρωποκτονίας και καλούν το κοινό να δώσει όσες πληροφορίες έχει για το ζήτημα.

Για τον εντοπισμό της ταυτότητας χρειάστηκε η βοήθεια ειδικού της Σήμανσης για την επεξεργασίας ενός δείγματος DNA που αρχικά φαινόταν ανεπαρκές για να βρεθεί η ταυτότητα του παιδιού.

Ο μικρός Τζόζεφ είχε βρεθεί τυλιγμένος με κουβέρτα μέσα σε κιβώτιο. Το αγόρι ήταν γυμνό, είχε πολλούς μώλωπες και ζύγιζε λιγότερο από 15 κιλά από την ασιτία. Στο σώμα του είχε πολλά μικρά τραύματα και, κατά την αστυνομία, τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου.

Για δεκαετίες -και παρά την πρόοδο της τεχνολογίας του DNA- η υπόθεση παρέμενε άλυτη, αναφέρει το BBC. Η αστυνομία αλλά και πολλοί ερασιτέχνες είχαν ασχοληθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αγόρι είναι θαμμένο σε κοιμητήριο της περιοχής. Στον τάφο υπάρχει η επιγραφή «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.