ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φινλανδία: Η στιγμή που δύο νορβηγικά F-35 προσγειώνονται σε αυτοκινητόδρομο για να ανεφοδιαστούν

Μειώνουν, σε περίοδο πολέμου, το χρόνο που είναι ευάλωτα παραμένοντας στο έδαφος

Φινλανδία: Η στιγμή που δύο νορβηγικά F-35 προσγειώνονται σε αυτοκινητόδρομο για να ανεφοδιαστούν

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35A της Lockheed Martin προσγειώθηκαν για πρώτη φορά σε αυτοκινητόδρομο – όπως φαίνεται από οπτικό υλικό του νορβηγικού στρατού.

Αυτό τους επιτρέπει να μειώνουν, σε περίοδο πολέμου, το χρόνο που είναι ευάλωτα παραμένοντας στο έδαφος.

Τα δύο αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Νορβηγίας προσγειώθηκαν στο Τέρβο της κεντρικής Φινλανδίας χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης.

Αμέσως μετά την προσγείωση, πραγματοποιήθηκε ο ανεφοδιασμός τους χωρίς να σβήσουν οι κινητήρες, ανακοίνωσε ο νορβηγικός στρατός, και στη συνέχεια τα αεροσκάφη απογειώθηκαν εκ νέου.

Σε ανακοίνωσή του ο υποπτέραρχος της Βασιλικής Αεροπορίας της Νορβηγίας Ρολφ Φόλαντ αναφέρει: “Τα μαχητικά αεροσκάφη είναι ευάλωτα επί του εδάφους, επομένως με το να μπορούν να χρησιμοποιούν μικρά στρατιωτικά αεροδρόμια – και εν προκειμένω αυτοκινητοδρόμους – αυξάνεται η δυνατότητά τους επιβίωσης σε καιρό πολέμου”

Η Φινλανδία, η οποία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, μοιράζεται με τη Ρωσία σύνορα μήκους 1.300 χιλιομέτρων. Η Νορβηγία είναι ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας.

Ένας άλλος τύπος του F-35, το F-35B, το οποίο μπορεί να προσαπογειώνεται κάθετα, είχε προσγειωθεί στο παρελθόν σε δρόμους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά για το συγκεκριμένο μοντέλο του F-35, το οποίο δεν μπορεί να προσαπογειωθεί κάθετα.

Τα F-16 μπορούν επίσης να προσγειώνονται σε δρόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φινλανδία σχεδιάζει να αγοράσει 64 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 από την Lockheed Martin.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.