«Σφίγγουν» τα πράγματα στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Αν δείτε άμεση αμερικανική εμπλοκή να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα...

Φρίκη στη Γαλλία: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο χρόνια τον 9χρονο γιο της – Ζούσε με κέικ, κονσέρβες και ντομάτες

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση

Φρίκη στη Γαλλία: Μητέρα εγκατέλειψε για δύο χρόνια τον 9χρονο γιο της – Ζούσε με κέικ, κονσέρβες και ντομάτες

Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε μια μητέρα στη Γαλλία η οποία εγκατέλειψε τον 9χρονο γιο της με αποτέλεσμα το παιδί να ζει μόνο του για περίπου δύο χρόνια.

Το αγόρι έζησε μόνο του – χωρίς σταθερή πρόσβαση σε ζεστό νερό ή θέρμανση – στο οικογενειακό τους διαμέρισμα στην πόλη Nersac της περιοχής Charente για δύο χρόνια, από το 2020 έως το 2022, επιβιώνοντας με κέικ, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και ντομάτες που έκλεβε από διπλανό μπαλκόνι.

Η μητέρα του ζούσε με τον σύντροφό της σε άλλο διαμέρισμα, περίπου 5 χλμ μακριά, και τον επισκεπτόταν «περιστασιακά».

Η δήμαρχος του Nersac, Barbara Couturier, ανέφερε ότι το παιδί πολλές φορές δεν είχε πρόσβαση σε ζεστό νερό ή θέρμανση, ωστόσο συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο και ήταν καλός μαθητής.

Η ίδια ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές όταν η μητέρα ζήτησε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες για την αγορά τροφίμων.

«Τη γνώρισα τον Μάιο του 2022. Ήρθε και μας είπε ότι είχε οικονομικά προβλήματα, κι εμείς της δώσαμε τέσσερα κουπόνια τροφίμων. Όμως εκείνη πήρε επεξεργασμένα τρόφιμα, κάτι που με έκανε να υποπτευθώ.

Μερικοί κάτοικοι μας είπαν ότι υπήρχε ένα παιδί που ζούσε μόνο του, οπότε συνδύασα τα δύο πράγματα και κάλεσα την τοπική και την αστυνομία», δήλωσε

Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, το παιδί βρίσκεται υπό την επίβλεψη των κοινωνικών υπηρεσιών.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στην μητέρα ποινή 18 μηνών φυλάκισης, εκ των οποίων οι 12 αναστέλλονται και οι υπόλοιποι 6 θα εκτίσουν με ηλεκτρονική επιτήρηση στο σπίτι.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός της μητέρας ότι διέμενε μαζί με το παιδί, δεδομένων αναφορών και καταγραφών από γείτονες και στοιχεία κινητού.

Στο σχολείο, κάποιοι συμμαθητές αποκάλυψαν ότι το παιδί έτρωγε μόνο του και πήγαινε μόνο στο σχολείο με το λεωφορείο, συχνά παραμένοντας στο σπίτι και απομονωμένο.

Μετά την καταδίκη, το παιδί τοποθετήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια και ότι δεν επιθυμεί πλέον επαφή με τη μητέρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.