ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γ.Πριγκόζιν για Σ.Σοϊγκού: «Δεν έχει ιδέα από στρατό – Η Wagner θα εξακολουθεί να δρα ανεξάρτητα»

«Ο Σοϊγκού δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά στρατιωτικούς σχηματισμούς»

Γ.Πριγκόζιν για Σ.Σοϊγκού: «Δεν έχει ιδέα από στρατό – Η Wagner θα εξακολουθεί να δρα ανεξάρτητα»

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Βάγκνερ, o Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι οι μαχητές της οργάνωσης δεν θα υπογράψουν καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση χθες Σάββατο στην οποία σημειώνεται ότι ο Σοϊγκού έδωσε εντολή σε όλα τα «αποσπάσματα εθελοντών» να υπογράψουν συμβάσεις με το ρωσικό ΥΠΑΝ μέχρι το τέλος του μήνα, μια κίνηση που σύμφωνα με το υπουργείο θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ρωσικού στρατού.

Αν και το υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε την Βάγκνερ ονομαστικά στην ανακοίνωσή του, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια του Σοϊγκού να φέρει τους μισθοφόρους υπό τον έλεγχό του.

«Η Βάγκνερ δεν θα υπογράψει κανένα συμβόλαιο με τον Σοϊγκού», είπε ο Πριγκόζιν απαντώντας σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την εντολή αυτή, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αυτή δεν ισχύει για την Βάγκνερ.


Ο Πριγκόζιν είπε ότι η μισθοφορική οργάνωση προτάσσει τα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά ότι η εξαιρετικά αποτελεσματική διοικητική δομή της θα καταστραφεί αν δίνει αναφορά στον Σοϊγκού.

«Ο Σοϊγκού δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά στρατιωτικούς σχηματισμούς», είπε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι η Βάγκνερ συντονίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία με τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, που φέρει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.