Ιδιοκτήτης Wagner σε Β.Ζελένσκι: «Μην αποχωρήσεις από το Μπακχμούτ – Πρέπει να πολεμήσεις έως το τέλος – Αντιστάσου»

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συμβουλεύει τον Ουκρανό πρόεδρο

Ιδιοκτήτης Wagner σε Β.Ζελένσκι: «Μην αποχωρήσεις από το Μπακχμούτ – Πρέπει να πολεμήσεις έως το τέλος – Αντιστάσου»

Μήνυμα απεύθυνε ο ιδιόκτητης της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας  Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, στον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι (τον οποίο αναφέρει μάλιστα με το ρωσικό του όνομα Βλαντιμίρ Αλεξάντροβιτς Ζελένσκι) μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για το Μπακχμούτ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, σήμερα πως η Ουκρανία «θα παλέψει για να κρατήσει την ανατολική πόλη-οχυρό Μπαχμούτ για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί» και κάλεσε τη Δύση να την προμηθεύσει με όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να βοηθήσει το Κίεβο να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή του Ντονμπάς.

Με τη σειρά του ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, αντέδρασε στις δηλώσεις Ζελένσκι λε΄γοντας:

«Αγαπητέ Ζελένσκι. Πολλοί είναι αυτοί που σου προτείνουν να αποσυρθείς από το Μπακχμούτ.

Μην το κάνεις.

Το Μπακχμούτ είναι το κύριο γεγονός της σύρραξης.

Πρέπει να συνεχίσεις να πολεμάς. Θα δείξεις δειλία  σε αντίθετη περίπτωση. Αντιστάσου και πολέμησε μέχρι το τέλος»

https://t.me/concordgroup_official/398

Νωρίτερα το Κίεβο είχε ανακοινώσει την έναρξη ποινικής διαδικασίας εναντίον του Γεβγκένι Πριγκόζιν, υποσχόμενο να εντοπίσει και να διώξει τους μαχητές της εταιρείας που προελαύνουν στα ανατολικά της χώρας.

«Η Γενική Εισαγγελία έκρινε ύποπτο τον επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Αντρέι Κόστιν σε ανακοίνωση στο Facebook, χωρίς να κατονομάζει τον Πριγκόζιν.

«Ο επικεφαλής αυτής της εταιρείας είναι άμεσα υπεύθυνος για χιλιάδες εγκλήματα πολέμου. Παραδέχεται ανοιχτά τον ρόλο του στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και, με την άδεια του Κρεμλίνου, επιλύει θέματα προσωπικού στρατολογώντας δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κόστιν απαρίθμησε κατηγορίες εναντίον της Wagner, συμπεριλαμβανομένης της καταπάτησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της διεξαγωγής επιθετικού πολέμου. Είπε ότι οι ένοπλοι  της Wagner όλων των βαθμίδων θα θεωρηθούν υπεύθυνοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέφυγαν στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.