Γαλλία: Διαδηλωτές ξυλοκόπησαν ανιψιό του ζεύγους Ε.Μακρόν

Πρόκειται για ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν

Γαλλία: Διαδηλωτές ξυλοκόπησαν ανιψιό του ζεύγους Ε.Μακρόν

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ανιψιός της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, σε μία επίθεση, που τα κίνητρά της χαρακτηρίστηκαν ως πολιτικά από την αστυνομία.

Ο Jean-Baptiste Trogneux δέχθηκε επίθεση από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το βράδυ της Δευτέρας έξω από το φημισμένο κατάστημα σοκολάτας Trogneux στην Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία.

Ο 30χρονος χτυπήθηκε επανειλημμένα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια από τους επιτιθέμενους του, οι οποίοι πρόσβαλαν «τον πρόεδρο, τη γυναίκα του και την οικογένειά μας» πριν τραπούν σε φυγή, δήλωσε ο πατέρας του Jean-Alexandre Trogneux.

«Έχουν περάσει τα όρια. Είμαι έκπληκτος», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο γιος του βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η τοπική αστυνομία είπε ότι συνέλαβε οκτώ άτομα μετά την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα λίγο μετά την εμφάνιση του προέδρου Μακρόν για συνέντευξη στο κεντρικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ειδήσεων της το βράδυ της Δευτέρας.

Οι έξι άνδρες και οι δύο γυναίκες παρέμειναν υπό κράτηση την Τρίτη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επίθεση περιστασιακά πραγματικών σωματικών βλαβών και ομαδική βία, δήλωσε τοπική αστυνομική πηγή.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Η οικογένεια της Μπριζίτ Μακρόν διευθύνει το κατάστημα σοκολάτας εδώ κι έξι γενιές, κι όπως καταγγέλλει έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των έξι ετών στην εξουσία του Μακρόν, εν μέσω φημών – που επανειλημμένα διαψεύδονται – ότι η πρώτη οικογένεια έχει οικονομικό συμφέρον στην εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μακρόν έχει πυροδοτήσει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις μιας γενιάς σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από 62 αργότερα φέτος. Προώθησε τα μέτρα χωρίς κοινοβουλευτική ψηφοφορία – προκαλώντας οργή σε ολόκληρη τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.