ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των εβραϊκών σχολείων της χώρας

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης περιστατικών αντισημιτισμού στη χώρα

Γαλλία: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των εβραϊκών σχολείων της χώρας

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας άνοιξαν ξανά τα εβραϊκά σχολεία στη Γαλλία, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης περιστατικών αντισημιτισμού στη χώρα, με περίπου 35.000 μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ανακοίνωσε ότι μετά το «ξέσπασμα» του πολέμου στο Ισραήλ, έχουν καταγραφεί 1.040 αντισημιτικές ενέργειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύθηκε η ασφάλεια των χώρων λατρείας και των εβραϊκών σχολείων. Συγκεκριμένα, 10.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να προστατεύσουν 900 χώρους, σχολεία και συναγωγές όπου συχνάζουν οι Εβραίοι της Γαλλίας.

Στο Στρασβούργο, όπως και στην περιοχή του Παρισιού, οι γονείς που ρωτήθηκαν, μίλησαν για τον φόβο που αισθάνονται, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. «Αισθανόμαστε πιεσμένοι, συνοδεύουμε περισσότερες φορές στο σχολείο τα παιδιά μας, τα αφήνουμε λιγότερο να κυκλοφορούν μόνα τους, όπως πριν», ανέφερε ο Γιαέλ, δύο παιδιά του οποίου φοιτούν στο σχολείο Ακιμπά του Στρασβούργου.

«Δεν μιλάμε πολύ στα παιδιά, για να μην επηρεασθούν πολύ, αλλά εμείς προσπαθούμε να προσέχουμε πολύ. Όταν αφήνω τα παιδιά στο σχολείο, αισθάνομαι έναν κόμπο στον λαιμό», τόνισε η Λιορά, 30 ετών, που πήγε να παραλάβει τα δύο παιδιά της, για το μεσημεριανό διάλειμμα από το σχολείο, το οποίο φυλάσσεται από δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν ξέχασε την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο Οτζάρ Χατορά στην Τουλούζη το 2012, όταν ο τζιχαντιστής, Μοχάμεντ Μερά, σκότωσε έναν εκπαιδευτικό και τρεις μαθητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.