Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα πεινάσει και η άλλη μισή Ελλάδα από τις ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα...

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε δύο Παλαιστίνιους – 194 παραβιάσεις της εκεχειρίας από τις 10 Οκτωβρίου

Παρά τις δεσμεύσεις, η βία δεν σταματά στη Γάζα – Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε δύο Παλαιστίνιους – 194 παραβιάσεις της εκεχειρίας από τις 10 Οκτωβρίου

Η λεγόμενη «εκεχειρία» στη Γάζα δείχνει να υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά, ενώ δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες λόγω παραβίασης της λεγόμενης «κίτρινης γραμμής», σύμφωνα με τις ίδιες τις ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη (5/11) ότι «εξουδετέρωσε» δύο Παλαιστίνιους στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, υποστηρίζοντας πως πλησίασαν στρατιώτες με τρόπο που θεωρήθηκε «άμεση απειλή».

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι δύο άνδρες παραβίασαν την «κίτρινη γραμμή» —το ασαφές όριο πίσω από το οποίο έχουν αποσυρθεί οι ισραηλινές δυνάμεις— και δέχθηκαν πυρά αμέσως μετά τον εντοπισμό τους.

Από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στις 10 Οκτωβρίου, δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε παρόμοια περιστατικά, ενώ το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας καταγγέλλει 194 παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει πως 68.875 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 170.679 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις από τον Οκτώβριο του 2023.

Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται σορούς και τραυματίες, ενώ δεκάδες πτώματα παραμένουν κάτω από τα ερείπια, απροσπέλαστα για τα σωστικά συνεργεία.

Παράλληλα, το Ισραήλ επέστρεψε τις σορούς 15 Παλαιστίνιων στο νοσοκομείο Νάσερ στο Χαν Γιούνις, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής λειψάνων που ισχύει με τη Χαμάς.

Από τις 10 Οκτωβρίου, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει μεταφέρει 285 σορούς στη Γάζα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως θα παραδώσει σήμερα τη σορό ενός ακόμη Ισραηλινού ομήρου.

Οι ανταλλαγές αυτές αποτελούν βασικό όρο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που μεσολάβησαν οι ΗΠΑ, ωστόσο η πρόοδος παραμένει εύθραυστη, καθώς και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση των όρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.