ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Γερμανία: Το 52% των πολιτών τάσσεται κατά της προμήθειας πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία

Μόλις το 36% υποστηρίζει την κίνηση, ενώ το 12% δηλώνει αναποφάσιστο

Γερμανία: Το 52% των πολιτών τάσσεται κατά της προμήθειας πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών εναντιώνεται στην αποστολή πυραύλων κρουζ στον στρατό της Ουκρανίας για να απωθήσει τη Ρωσία.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, υπέδειξε ότι το 52% των Γερμανών θεωρεί κακή ιδέα να παραδοθούν στην Ουκρανία πύραυλοι κρουζ μακρού βεληνεκούς Taurus. Μόλις το 36% υποστηρίζει την κίνηση, ενώ το 12% δηλώνει αναποφάσιστο.

Οι κάτοικοι της ανατολικής Γερμανίας, της πάλαι ποτέ ΓΛΔ, τάσσονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους κατά της ιδέας: το 70% όσων ζουν σε ανατολικά κρατίδια είπε όχι. Στη δυτική Γερμανία, την άλλοτε ΟΔΓ, το 47% τάχθηκε κατά, το 40% υπέρ.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το 76% τάχθηκε εναντίον της προμήθειας αυτού του οπλικού συστήματος στην Ουκρανία. Αντίθετα, το 68% όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Πρασίνων τάχθηκε υπέρ της παράδοσης των πυραύλων κρουζ.

Η ουκρανική κυβέρνηση ζητάει εδώ και καιρό από τη γερμανική να της προμηθεύσει πυραύλους Taurus. Ωστόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φέρεται να διστάζει.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας για καιρό επικρινόταν πως αργοπορούσε ως προς την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο πλέον διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό με όπλα και πυρομαχικά των δυνάμεων του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων ιδίως αρμάτων μάχης και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, σε δείγμα 1.216 πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.