ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Γερμανία: Το CDU ζητά την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πρόσφατα τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης λόγω ελλείψεων σε προσωπικό

Γερμανία: Το CDU ζητά την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) περιλαμβάνει στο νέο του βασικό πρόγραμμα τη σταδιακή επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ως αντίδραση στην απειλή από τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Βερολίνο, οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της αναστολής της στράτευσης, που είχε αποφασιστεί το 2011.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, το CDU υποστηρίζει τη σταδιακή επιστροφή στην υποχρεωτική θητεία, για να στείλει ένα μήνυμα στη Μόσχα ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα.

Ωστόσο, ο τελικός στόχος είναι η επιβολή μιας 12μηνης κοινωνικής υπηρεσίας για όλους, όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενο συνέδριο του CDU.

«Θα αποσύρουμε σταδιακά την αναστολή και θα την μετατρέψουμε σε υποχρεωτικό έτος κοινωνικής υπηρεσίας, είτε στην Bundeswehr είτε σε κοινωφελή ιδρύματα», δήλωσε η Νεολαία του κόμματος.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπεράσπιση της δημοκρατίας μας στην τύχη», πρόσθεσε ο Γιοχάνες Βίνκελ, επικεφαλής της Νεολαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει απορρίψει μέχρι στιγμής την επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας, αλλά ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πρόσφατα υποστήριξε την επανεισαγωγή της λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.