ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γιουσέφ Ατάλ: Συνελήφθη για τα αντισημιτικά μηνύματά του ο παίκτης της Νις

Βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας»

Γιουσέφ Ατάλ: Συνελήφθη για τα αντισημιτικά μηνύματά του ο παίκτης της Νις

Το βράδυ της Πέμπτης 23/11 συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές, ο αμυντικός της Νις, Γιουσέφ Ατάλ.

Αιτία της σύλληψής του, ήταν τα μηνύματά του υπέρ της Παλαιστίνης και εναντίον των Εβραίων μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Να σημειώσουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας».

Αυτό γιατί πριν από λίγο καιρό ο Ατάλ είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βίντεο ενός Παλαιστίνιου ιμάμη που καλούσε όλο τον αραβικό κόσμο να ενωθεί με τη Χαμάς για να κατατροπώσουν το Ισραήλ. Σε αυτό ο ιμάμης καλούσε να «μαυρίσουν τη νύχτα για όλους του Εβραίους».

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η Νις αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας τον Ατάλ για αόριστο διάστημα, ενώ η Ligue 1, η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος, ανακοίνωσε την τιμωρία του με επτά ματς απουσίας.

Ο Αλγερινός διεθνής αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας» και θα μπορούσε να παραπεμφθεί αυτήν την Παρασκευή (24/11) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ατάλ ναι μεν είχε διαγράψει τη δημοσίευση και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο σύλλογός του αποφάσισε στις 18 Οκτωβρίου να τον αναστείλει μέχρι νεωτέρας και το Εθνικό Συμβούλιο Δεοντολογίας της FFF να παραπέμψει το θέμα στην πειθαρχική επιτροπή της λίγκας, η οποία όπως προαναφέραμε τον τιμώρησε με επτά ματς ποινής.

«Γνωρίζω ότι η δημοσίευσή μου σόκαρε πολλούς ανθρώπους, κάτι που δεν ήταν πρόθεσή μου και ζητώ συγγνώμη», αντέδρασε ο παίκτης στο Instagram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ήθελα να διευκρινίσω την άποψή μου χωρίς καμία αμφισημία: καταδικάζω σθεναρά κάθε μορφή βίας, οπουδήποτε στον κόσμο, και υποστηρίζω όλα τα θύματα. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ ένα μήνυμα μίσους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.