ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γκαμπόν: Η χούντα λέει ότι μια μεταβατική περίοδος δύο ετών θα ήταν «εύλογη» για τη διεξαγωγή εκλογών

Ο Γκεμά ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα μεταβατικός πρόεδρος της χώρας

Γκαμπόν: Η χούντα λέει ότι μια μεταβατική περίοδος δύο ετών θα ήταν «εύλογη» για τη διεξαγωγή εκλογών

Ο διορισμένος από τη χούντα πρωθυπουργός Ρεϊμόν Ντονγκ Σιμά δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια μεταβατική περίοδος δύο ετών θα ήταν «εύλογη» για τη διεξαγωγή εκλογών στην Γκαμπόν, μετά το πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

Στις 30 Αυγούστου ομάδα πραξικοπηματιών στρατιωτικών υπό τον στρατηγό Μπρις Ολγκί Γκεμά κήρυξε «το τέλος του καθεστώτος» του προέδρου Αλί Μπονγκό Οντιμπά λιγότερο από μία ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 26ης Αυγούστου και της επανεκλογής του τελευταίου στον προεδρικό θώκο, κατηγορώντας τον για νοθεία στις εκλογές και για «εκλογικό πραξικόπημα».

Ο Γκεμά ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, δεσμευόμενος να «παραδώσει την εξουσία στους πολίτες» με «ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές» μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου, αλλά δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις πρώτες δηλώσεις αναφορικά με την πιθανή διάρκεια αυτής της μεταβατικής περίοδου, ο 68χρονος Ντονγκ Σιμά τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Είναι καλό να ξεκινήσουμε με έναν εύλογο στόχο λέγοντας: “Ελπίζουμε να δούμε τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 24 μηνών, ώστε να μπορούμε να επιστρέψουμε στη διεξαγωγή εκλογών”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.