ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Αυστρία θα προμηθευτεί από τη Γερμανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T

Θα ενταχθούν στο σύστημα European Sky Shield («Ασπίδα του Ευρωπαϊκού Ουρανού»)

Η Αυστρία θα προμηθευτεί από τη Γερμανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T

Η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Κλαούντια Τάνερ, δήλωσε χθες Τρίτη πως η χώρα σκοπεύει να προμηθευτεί οκτώ συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μέσου βεληνεκούς Iris-T από τη Γερμανία, οι οποίες θα ενταχθούν στο σύστημα European Sky Shield («Ασπίδα του Ευρωπαϊκού Ουρανού»).

Η απόκτηση των εκτοξευτήρων και των πυραύλων και η εκπαίδευση των μελών του αυστριακού στρατού που θα χειρίζονται τις συστοιχίες αυτές θα γίνει από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, διευκρίνισε η κυρία Τάνερ.

Προχθές Δευτέρα, οι υπουργοί Άμυνας της Εσθονίας και της Λετονίας υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο για την αγορά συστοιχιών του συστήματος, που παράγεται από τη γερμανική βιομηχανία Diehl Defence.

Σύμφωνα με την κυρία Τάνερ, Βιέννη και Βερολίνο θα υπογράψουν προσυμφωνία εντός εβδομάδων.

Κατά τον αρχηγό του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Αυστρίας, τον Γκέρφριντ Πρόμπεργκερ, προβλέπεται η αγορά τεσσάρων συστοιχιών μικρού βεληνεκούς και άλλων τεσσάρων μέσου βεληνεκούς.

Έπειτα από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 είναι «απολύτως απαραίτητο» να κλείσουν όποια κενά υπάρχουν στην αντιαεροπορική άμυνα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, έκρινε η κυρία Τάνερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αυστρία πάντως δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στην αγορά συστημάτων μακρού βεληνεκούς, όπως το αμερικανοϊσραηλινής κατασκευής Arrow 3, που σκοπεύει να αποκτήσει η Γερμανία, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.