ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γαλλία προχώρησε στην προμήθεια 42 ελαφρών ελικοπτέρων H-145M

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, εντός του 2024

Η Γαλλία προχώρησε στην προμήθεια 42 ελαφρών ελικοπτέρων H-145M

Η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA), έκανε γνωστό ότι προχώρησε στην προμήθεια 42 ελαφρών ελικοπτέρων H-145M (ένοπλη έκδοση του H-145), και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, εντός του 2024.

Τα 42 ελικόπτερα προορίζονται για χρήση από την Εθνοφρουρά, τις δυνάμεις πολιτικής ασφαλείας (Sécurité Civile) και τις κρατικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης και αντιμετώπισης καταστροφών, όπως αεροπυρόσβεση.

Το σχετικό συμβόλαιο προβλέπει και δικαίωμα προαίρεσης για 22 επιπλέον ελικόπτερα, για την Εθνοφρουρά.

Την περίοδο 2024-2028 θα παραδοθούν 36 ελικόπτερα στις δυνάμεις πολιτικής προστασίας και θα προστεθούν στα τέσσερα H-145H που ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία.

Τα 36 νέα ελικόπτερα θα αντικαταστήσουν 33 EC-145, τα οποία υπηρετούν σε ρόλο έρευνας, διάσωσης και διακομιδής ασθενών. Επίσης τα νέα H-145H θα έχουν την ικανότητα μεταφοράς 1.000 λίτρων νερού για αεροπυρόσβεση.

Η Εθνοφρουρά θα παραλάβει έξι ελικόπτερα την περίοδο 2025-2028 και θα αντικαταστήσουν ελικόπτερα τύπου EC-135 και EC-145. Τα ελικόπτερα της Εθνοφρουράς θα ενσωματώνουν ηλεκτροπτικό σύστημα και υπολογιστή αποστολής.

Το H-145M μπορεί να μεταφέρει μέγιστο φόρτο οκτώ βλημάτων Spike-ER2 (ήδη έχουν πιστοποιηθεί) με δυνατότητα να ενσωματώσει και Spike-NLOS στο εγγύς μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενσωματώνει κινητήρες Safran Arriel 2E, σύστημα FADEC και ψηφιακό πιλοτήριο Helionix. Το μέγιστο βάρος απογείωσης του είναι 3,7 τόνοι. Επίσης ενσωματώνει το σύστημα μάχης HForce, το οποίο μπορεί να ενσωματώσει σειρά όπλων όπως το ατρακτίδιο πυροβόλου HMP-400 (12,7 χιλιοστών), τις μη-κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-231 και τις κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-275 (12 ρουκέτες των 70 χιλιοστών), το ατρακτίδιο πυροβόλου NC-621 (20 χιλιοστών), το ηλεκτροπτικό σύστημα στόχευσης MX-15D και το σύστημα απεικόνισης επί κράνους Scorpion.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.