ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Σερβία παρήγγειλε 20.000 UAV «Shahed-136» από το Ιράν

Η Σερβία και το Ιράν έχουν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις

Η Σερβία παρήγγειλε 20.000 UAV «Shahed-136» από το Ιράν

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας από τη Σερβία στο Ιράν, πραγματοποιήθηκε μεγάλη παραγγελία για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η Σερβία εξέφρασε την πρόθεσή της να αγοράσει 20.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136.

«Η Σερβία παρήγγειλε 20.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι από το Ιράν. Μια τόσο μεγάλη παραγγελία δείχνει ότι το Βελιγράδι σκοπεύει να ποντάρει σε τέτοια όπλα», σημειώνει η πηγή.

Μια τόσο μεγάλη παραγγελία μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπορεί να υποδηλώνει την επιθυμία της Σερβίας να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες και να εκσυγχρονίσει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο. Το Shahed-136 είναι ένα UAV αναγνώρισης και κρούσης που έχει γίνει πρόσφατα όλο και πιο δημοφιλές λόγω του χαμηλού κόστους και της υψηλής αποτελεσματικότητάς του.

Η Σερβία και το Ιράν έχουν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και η νέα αυτή σύμβαση θα μπορούσε να ενισχύσει τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, ένας τέτοιος όγκος παραγγελιών μπορεί να εγείρει ορισμένα ερωτήματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες παρακολουθούν στενά τη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.