ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Η SpaceX εκτόξευσε την πρώτη παρτίδα κατασκοπευτικών δορυφόρων που ανέπτυξε για τις ΗΠΑ

Θα επιτρέπουν στο Στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να εντοπίζουν στόχους σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη

Η SpaceX εκτόξευσε την πρώτη παρτίδα κατασκοπευτικών δορυφόρων που ανέπτυξε για τις ΗΠΑ

Η SpaceX του Έλον Μασκ, χθες Τετάρτη (23/5) εκτόξευσε την πρώτη παρτίδα κατασκοπευτικών δορυφόρων που ανέπτυξε για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Οι εν λόγω δορυφόροι, θα επιτρέπουν στο Στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να εντοπίζουν στόχους σχεδόν οπουδήποτε στην επιφάνεια του πλανήτη.

Η εκτόξευση ήρθε την ίδια μέρα που οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για την εκτόξευση δορυφόρου που μπορεί να εξουδετερώνει άλλους δορυφόρους, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις επεκτείνουν την κούρσα εξοπλισμών στο Διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, ή NRO, μια από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ανέθεσε στην SpaceX και τη Northrop Grumman την εκτόξευση «εκατοντάδων» κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Το NRO δεν διευκρίνισε πόσους δορυφόρους παρήγγειλε, ανέφερε όμως ότι η εκτόξευση της Τετάρτης με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX ήταν η πρώτη από τις «περίπου έξι» που προγραμματίζονται για φέτος. Οι εκτοξεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το 2028, ανέφερε η υπηρεσία.

Ο νέος αστερισμός κατασκοπευτικών δορυφόρων αναπτύσσεται από το τμήμα Starshield της SpaceX με συμβόλαιο 1,8 δισ. δολαρίων, ανέφεραν η Wall Street Journal και το Reuters.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο δορυφόρους για την υποστήριξη επιχειρήσεων στο έδαφος, μια τάση που επιταχύνεται χάρη στη μείωση του κόστους της εκτόξευσης φορτίων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι συμβατικές μέθοδοι συλλογής πληροφοριών.

Το συμβόλαιο με το NRO, σχολιάζει το Reuters, δείχνουν την εξάρτηση της αμερικανικής κυβέρνησης από την SpaceX για κάποιες από τις πλέον ευαίσθητες στρατιωτικές εφαρμογές.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ κυριαρχεί στην αμερικανική αγορά εκτόξευσης δορυφόρων και διαθέτει χιλιάδες δορυφόρους σε τροχιά για την υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου Starlink.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιδρώντας τον Μάρτιο στην αποκάλυψη ότι η SpaceX αναπτύσσει κατασκοπευτικούς δορυφόρους για τις ΞΠΑ, η Μόσχα διαμήνυσε πως μια τέτοια κίνηση μπορεί να βάλει τους δορυφόρους της εταιρείας στο στόχαστρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.