ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η στιγμή που ο συνιδρυτής της OceanGate μαθαίνει στον «αέρα» του BBC ότι βρέθηκαν συντρίμμια του υποβρυχίου (βίντεο)

Ο Sohnlein εμφανίστηκε με κομμένη την ανάσα και αιφνιδιασμένος από τα νέα

Η στιγμή που ο συνιδρυτής της OceanGate μαθαίνει στον «αέρα» του BBC ότι βρέθηκαν συντρίμμια του υποβρυχίου (βίντεο)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο με την αντίδραση του ιδρυτή της OceanGate, στην οποία άνηκε το τουριστικό υποβρύχιο «Titan» το οποίο συνεθλίβη μόλις 500 μέτρα πάνω από το ναυάγιο του Τιτανικού με αποτέλεσμα 5 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Ο Guillermo Sohnlein,μιλούσε σε δημοσιογράφο του BBC όταν του είπαν ότι ορισμένα κομμάτια είχαν βρεθεί στον πυθμένα του ωκεανού κατά την αναζήτηση του εξαφανισμένου υποβρυχίου.

«Συγγνώμη, τι έχει βρεθεί;» Ένας σοκαρισμένος Sohnlein ρώτησε γρήγορα πριν ο δημοσιογράφος πει το μόνο που ήξερε σε αυτό το στάδιο ήταν ότι είχαν βρεθεί συντρίμμια.

Ο Sohnlein εμφανίστηκε με κομμένη την ανάσα και αιφνιδιασμένος από τα νέα, τα οποία πιθανότατα ήξερε ότι σήμαιναν ότι υπήρχε μια έκρηξη στο σκάφος.


Είπε στο BBC: «Δεν είμαι σίγουρος [τι είναι τα συντρίμμια] γιατί το ακούω αυτό για πρώτη φορά, αλλά ξέρω ότι το πρωτόκολλο για τις χαμένες επικοινωνίες είναι να βγάζει ο πιλότος στην επιφάνεια το υποβρύχιο. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό πιθανότατα θα έκανε ο Stockton ».

«Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί το υποβρύχιο, επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα ήξερε ότι ανεβαίνει και δεν θα ήξερε πού να ψάξει. Ο μεγαλύτερος φόβος μου μέσα από όλο αυτό το θέμα, παρακολουθώντας τις επιχειρήσεις να ξεδιπλώνονται είναι ότι αιωρούνται στην επιφάνεια και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν».

Ο υποναύαρχος John Mauger, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, είπε ότι τα μέρη που βρέθηκαν στο πεδίο των συντριμμιών έδειχναν ότι στο υποβρύχιο έγινε μια «καταστροφική έκρηξη» 1.600 πόδια από την πλώρη του Τιτανικού, σκοτώνοντας και τους πέντε επιβαίνοντες.

Και οι πέντε επιβαίνοντες – συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού εξερευνητή Hamish Harding, του Βρετανού επιχειρηματία Shahzada Dawood και του 19χρονου γιου του Suleman – θα είχαν πεθάνει ακαριαία χωρίς να γνωρίζουν ποτέ ότι υπήρχε πρόβλημα, λένε ναυτικοί ειδικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συντρίμμια θα εξεταστούν στο μικροσκόπιο και οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να βρουν τυχόν σπασίματα στη δομή των ινών άνθρακα, που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο που προκλήθηκε η ρήξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.