Η Τουρκία αναγνώρισε έμμεσα την ρωσική κυριαρχία στην Μαριούπολη: Συμφωνία για μεταφορά σιτηρών από το λιμάνι της

Έφυγε το πρώτο πλοίο

Η Τουρκία αναγνώρισε έμμεσα την ρωσική κυριαρχία στην Μαριούπολη: Συμφωνία για μεταφορά σιτηρών από το λιμάνι της

Eπειτα από συνομιλίες ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της Τουρκίας και της Ρωσίας στη Μόσχα, τουρκικό εμπορικό πλοίο απέπλευσε σήμερα από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης με την Τουρκία έτσι να αναγνωρίζει έμμεσα την ρωσική κυριαρχία στην πόλη

«Μερικές ώρες μόνο μετά το τέλος της μακράς συνεδρίασης, το τουρκικό φορτηγό (Azov Concord), που περίμενε εδώ και μέρες, αναχώρησε από το ουκρανικό λιμάνι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόκειται «για το πρώτο ξένο πλοίο που αναχωρεί από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης», το οποίο έπεσε τον Μάιο στα χέρια των Ρώσων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως φαίνεται από δεδομένα του ιστότοπου Marine Traffic το μεσημέρι της Τετάρτης, το πλοίο κοντεύει ήδη να εξέλθει από τη Θάλασσα του Αζοφ, καθώς βρίσκεται στον Πορθμό του Κερτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.