ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους cruise – «Δείξαμε ότι μπορούμε να εξαπολύσουμε θανατηφόρα πυρηνική επίθεση»

Οι τέσσερις πύραυλοι φέρονται να έπληξαν τον προκαθορισμένο στόχο αφού διένυσαν απόσταση 2.000 χιλιομέτρων

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους cruise – «Δείξαμε ότι μπορούμε να εξαπολύσουμε θανατηφόρα πυρηνική επίθεση»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ Hwasal-2 προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ανατολικών ακτών της, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Οι τέσσερις πύραυλοι φέρονται να έπληξαν τον προκαθορισμένο στόχο αφού διένυσαν απόσταση 2.000 χιλιομέτρων σε διάστημα 10.208-10.224 δευτερολέπτων.

Η άσκηση καταδεικνύει την ικανότητα της Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύσει «θανατηφόρα πυρηνική αντεπίθεση εναντίον εχθρικών δυνάμεων», υπογραμμίζει το KCNA.

Μάλιστα η Πιόνγκιανγκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως «Αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν τις προκλητικές ενέργειές τους ενάντια στην Βόρεια Κορέα παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες και προειδοποιήσεις μας, θα μπορούν να θεωρηθούν ως κήρυξη πολέμου».

Προφανώς το βορειοκορεατικό καθεστώς εννοεί τις κοινές αμερικανο-νοτιοκορεατικές ασκήσεις.

Οι νέες πυραυλικές δοκιμές σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ και τις απειλές της Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προειδοποίησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τα ναυτικά γυμνάσια κοντά στη χώρα της διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Ειρηνικός Ωκεανός θα μετατραπεί σε «πεδίο βολής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.