Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα πεινάσει και η άλλη μισή Ελλάδα από τις ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα...

Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει: «Έχουμε νόμιμο δικαίωμα να αμυνθούμε κατά του Ισραήλ»

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση και δηλώνει στήριξη στον λιβανικό στρατό

Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει: «Έχουμε νόμιμο δικαίωμα να αμυνθούμε κατά του Ισραήλ»

Η Χεζμπολάχ έστειλε χθες σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανής απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον λαό και την ηγεσία του Λιβάνου, η οργάνωση διακήρυξε το «νόμιμο δικαίωμά» της να αμυνθεί κατά του Ισραήλ, τονίζοντας πως θα σταθεί στο πλευρό του λιβανικού στρατού για την υπεράσπιση της χώρας.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, εν μέσω κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στα σύνορα του νότιου Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ ξεκαθαρίζει ότι απορρίπτει «οποιαδήποτε πολιτική διαπραγμάτευση με την ισραηλινή πλευρά», υποστηρίζοντας πως το Τελ Αβίβ «επιβάλλει τον πόλεμο» και «παραβιάζει την εκεχειρία».

Στην επιστολή της, η οργάνωση υποστηρίζει πως τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στα τέλη Νοεμβρίου 2024, έπειτα από μήνες συγκρούσεων με το Ισραήλ που ξέσπασαν με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα.

Ωστόσο, καταγγέλλει ότι οι ισραηλινές επιθέσεις «ποτέ δεν σταμάτησαν», επικαλούμενη το δικαίωμα αυτοάμυνας «απέναντι σε έναν εχθρό που συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία μας».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την εντολή του προέδρου του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, προς τον στρατό να αποκρούσει κάθε ισραηλινή επιχείρηση στο έδαφος του Λιβάνου.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε ισραηλινή εισβολή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός δημοτικού υπαλλήλου, παραβιάζοντας την εκεχειρία.

Η Χεζμπολάχ, όπως φαίνεται, επιλέγει πλέον να θέσει σαφή γραμμή άμυνας, επιμένοντας πως η προστασία της λιβανικής κυριαρχίας αποτελεί «υποχρέωση και όχι επιλογή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.