ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ χτυπήθηκε γερμανικό πλοίο: Εμπορικό σκάφος γερμανικής εταιρείας βομβαρδίστηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα!

Βλήμα προκάλεσε πυρκαγιά στο κατάστρωμα

Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ χτυπήθηκε γερμανικό πλοίο: Εμπορικό σκάφος γερμανικής εταιρείας βομβαρδίστηκε από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα!

Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ χτυπήθηκε ένα γερμανικό πλοίο και συγκεκριμένα από τους σιίτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ειδικότερα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Al Jasrah, με σημαία Λιβερίας, που ανήκει στη γερμανική εταιρεία Hapag-Lloyd υπέστη σοβαρές ζημιές από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τους σιίτες Χούθι ενώ βρισκόταν σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βόρεια του λιμανιού Μόκα της Υεμένης.

Από τα χρόνια του Β’ ΠΠ είχε να πληγεί γερμανικός στόχος και οι πρώτοι που το έκαναν αυτό είναι οι σιίτες Χούθι.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία ασφάλειας ναυσιπλοΐας Ambrey το σκάφος έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ όταν επλήγη από βλήμα, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά στο κατάστρωμα ενώ ένα κοντέινερ έπεσε στη θάλασσα.

Στο πλοίο της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρίας Hapag-Lloyd δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος, δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρίας. «Η Hapag-Lloyd θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

«Γνωρίζουμε ότι κάτι που εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι της Υεμένης έπληξε πλοίο το οποίο υπέστη ζημιές και στο οποίο αναφέρθηκε πυρκαγιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, επιτίθενται σε σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και εξαπολύουν πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα πριν από δύο μήνες, σε μια εκστρατεία που σύμφωνα με τους ίδιους έχει στόχο τη στήριξη των Παλαιστινίων.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «αποτελούν υπαρκτή απειλή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα» στη Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα στο Τελ Αβίβ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους τους στην περιοχή για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.