
Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (25/9) πως «ο στολίσκος που ταξιδεύει με δεκάδες σκάφη προς τη Γάζα χρηματοδοτείται από τη Χαμάς», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε έτοιμοι να τον αναχαιτίσουμε».
«Παρακολουθούμε αυτό το στόλο. Έχουμε εμπειρία από το παρελθόν, αλλά αυτή η αποστολή είναι διαφορετική, με δεκάδες σκάφη», δήλωσε ο Ε.Ντεφρίν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πρόσθεσε πως το ισραηλινό Ναυτικό είναι «έτοιμο να υπερασπιστεί τα σύνορα του Ισραήλ στη θάλασσα. Είμαστε προετοιμασμένοι, και το Ναυτικό είναι προετοιμασμένο».
«Αυτός ο στολίσκος, όπως γνωρίζουμε, έχει σχεδιαστεί και χρηματοδοτηθεί από τη Χαμάς, από εκπροσώπους της Χαμάς στην Ευρώπη. Έχουμε σαφείς αποδείξεις για αυτό», ισχυρίστηκε.
Ακόμα, είπε πως όσοι θέλουν να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους στη Γάζα μπορούν να το κάνουν μέσω των οργανωμένων διαδρομών βοήθειας που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες και διεθνείς οργανώσεις.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.