ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ικανότητα καταστροφής 160 πόλεων μεγέθους «Λονδίνου» με μία ομοβροντία SLBM «σφράγισε» σήμερα η Μόσχα!

Eνα τρομακτικό όπλο για την «Ημέρα της Αποκάλυψης»

Ικανότητα καταστροφής 160 πόλεων μεγέθους «Λονδίνου» με μία ομοβροντία SLBM «σφράγισε» σήμερα η Μόσχα!

H Ρωσία προχώρησε μέσα στη περασμένη νύχτα στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (SLBM) RSM-56 Bulava από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Emperor Alexander III» κλάσης Borei-A (πρόκειται για τη νεότερη κλάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του ρωσικού Ναυτικού), με ένα «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό: Δοκιμάστηκαν νέες κεφαλές και επιβεβαιώθηκε ότι ο κάθε πύραυλος μπορεί να πλήξει σε αποστάσεις μέχρι 10.000 χλμ. δέκα διαφορετικούς στόχους με πυρηνικές κεφαλές 150 Kt! Δεκαπλάσιας, δηλαδή, ισχύος από την βόμβα που έπληξε την Χιροσίμα.

Κάθε υποβρύχιο μπορεί να εκτοξεύσει 16 βλήματα και να πλήξει δέκα διαφορετικούς στόχους, καταστρέφοντας, δηλαδή, 160 πόλεις μεγέθους Λονδίνου, με ακρίβεια βολής μόλις τα 300 μέτρα!

Το όπλο, RSM-56 Bulava (κωδικός ΝΑΤΟ SS-NX-30 ή SS-N-32) κηρύχθηκε επιχειρησιακός το 2013 στα νέα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Borei (πήρε το όνομά του από το “Βulava” μια ρωσική λέξη για το μαχαίρι).

«Στο πλαίσιο της τελικής φάσης του προγράμματος δοκιμών, το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στρατηγικών πυραύλων {Emperor Alexander III” εκτόξευσε επιτυχώς έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava από τη Λευκή Θάλασσα» προς τη χερσόνησο Καμτσάτκα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.