ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ινδονησία: 18 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου – 30 οι τραυματίες

Το Πεκίνο κάλεσε την πρεσβεία να ερευνήσει τα αίτια της έκρηξης

Ινδονησία: 18 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου – 30 οι τραυματίες

Τους 18 έφθασαν οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή σε κινεζικό εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου στην Ινδονησία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για 30 τραυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

«Ο αριθμός των θυμάτων που απεβίωσαν αυξήθηκε κατά πέντε, δηλαδή συνολικά έχουμε πλέον 18 θανάτους», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μοροουάλι, ο Σουπριάντο, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, όπως πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι.

Τα περισσότερα από τα θύματα που υπέκυψαν είχαν υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός τους, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως οκτώ ήταν αλλοδαποί.

Από τους τραυματίες, 24 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και άλλοι έξι σε κλινικές της εταιρείας στην οποία ανήκει το εργοστάσιο.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα έγινε περί τις 05:30 την Κυριακή (σ.σ. τοπική ώρα· στις 23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της Indonesia Tsingshan Stainless Steel (ITSS) στο βιομηχανικό πάρκο της Μοροουάλι, στο νησί Σουλαουέσι (παλαιότερα γνωστό ως Κελέβη, ανατολικά), περίπου 1.800 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Το νησί Σουλαουέσι είναι σημαντικό κέντρο ως προς την παραγωγή νικελίου, μετάλλου που χρησιμοποιείται ιδίως στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και στην κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα.

Η Κίνα έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε εργοστάσια στο νησί, όπου όμως οι συνθήκες εργασίας και εργασιακής ασφάλειας καταγγέλλονται συχνά.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη έγινε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης υψικαμίνου. Εύφλεκτο υγρό πήρε φωτιά, οι φλόγες εξαπλώθηκαν κι έφθασαν σε δεξαμενές οξυγόνου, που εξερράγησαν.

Η ITSS είναι θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής νικελίου στον κόσμο, της κινεζικής Tsingshan Holding Group, που ελέγχει επίσης το βιομηχανικό πάρκο Μοροουάλι.

Το Πεκίνο κάλεσε την πρεσβεία να ερευνήσει τα αίτια της έκρηξης

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι το Πεκίνο ζήτησε από την πρεσβεία στην Τζακάρτα να ερευνήσει τα αίτια της έκρηξης, σε συντονισμό με τις ινδονησιακές αρχές.

Τον Ιανουάριο, δύο εργάτες, ανάμεσά τους κινέζος υπήκοος, σκοτώθηκαν σε εργοστάσιο τήξης νικελίου στο ίδιο βιομηχανικό πάρκο, όταν ξέσπασαν ταραχές σε κινητοποίηση με κεντρικά αιτήματα αυξήσεις μισθών και βελτίωση της εργασιακής ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο, δυστύχημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στοίχισε τη ζωή εργαζομένου και τραυμάτισε άλλους έξι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.