ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ινδονησία: Δεν θα προχωρήσει στην αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.5 από το Κατάρ

Στις αρχές Ιανουαρίου το «Reuters» δημοσίευσε ότι θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των F-16 και Sukhoi που διαθέτει

Ινδονησία: Δεν θα προχωρήσει στην αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.5 από το Κατάρ

Η Ινδονησία, σύμφωνα με το «Reuters», ακύρωσε την αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.5 από το Κατάρ, συνολικής αξίας 733 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας, Dahnil Anzar Simanjuntak, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ότι σχεδιαζόταν να υλοποιηθεί, αλλά τελικά ακυρώθηκε.

Στις αρχές Ιανουαρίου το «Reuters» δημοσίευσε την είδηση ότι η Ινδονησία καθυστερεί την αγορά των 12 Mirage-2000.5 από το Κατάρ για οικονομικούς λόγους και ότι η χώρα θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και Sukhoi που διαθέτει.

Τον Ιανουάριο του 2023 η Ινδονησία υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία CSG (Czechoslovak Group) για την αγορά των 12 Mirage-2000.5 του Κατάρ με κόστος € 733 εκατομμύρια (μαζί με υλικά και εξοπλισμό υποστήριξης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παραδόσεις θα ξεκινούσαν εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνταν ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευσης των 42 Rafale που η Ινδονησία αγόρασε το 2022 αντί $ 8,1 δισεκατομμυρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.