Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν αλλά εκείνος τους πλησίασε με σιδερόβεργα

Τον άνδρα που εισέβαλε στην επίσημη κατοικία του πρεσβευτή του Περού στην Ουάσινγκτον και έσπασε τα παράθυρα, κατά πάσα πιθανότητα επειδή ήθελε να διαρρήξει το σπίτι, πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας

Ο πρεσβευτής Οσβάλντο ντε Ριβέρο και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, όμως κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε, όπως ανέφερε ο Ροντόλφο Περέιρα, ο εκπρόσωπος της περουβιανής πρεσβείας.

Ένστολοι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των υψηλών προσώπων, έφτασαν στο σπίτι αφού ενημερώθηκαν ότι ήταν σε εξέλιξη μια απόπειρα διάρρηξης. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντι είπε ότι όταν πήγαν εκεί είδαν στην πίσω αυλή έναν άνδρα, ηλικίας 20-30 ετών, που κρατούσε μια σιδερόβεργα και είχε σπάσει πολλά παράθυρα.

Αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν χρησιμοποιώντας τέιζερ, όμως όταν εκείνος τους πλησίασε κρατώντας τη σιδερόβεργα, δύο από αυτούς τον πυροβόλησαν.

Η πρεσβεία του Περού επιβεβαίωσε ότι έγιναν ζημιές στο κτίριο, όμως δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση.

Ο ύποπτος δεν έχει αναγνωριστεί. Είναι ασαφές αν γνώριζε ότι το σπίτι ανήκε σε έναν ξένο διπλωμάτη.

Ο Κόντι είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον εισβολέα και να εξακριβώσουν γιατί στοχοθετήθηκε το σπίτι του πρεσβευτή. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άγνωστος άνδρας είχε ποινικό μητρώο.

Τα βίαια επεισόδια σε ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον είναι πολύ σπάνια. «Δεν βλέπουμε τέτοιου είδους συμβάντα εδώ πέρα. Είναι εντελώς έξω από τα συνηθισμένα», σχολίασε ο Κόντι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας προστατεύουν περισσότερες από 500 ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον.