ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Bρέθηκε και δεύτερο πτώμα στον πλωτό αντιμεταναστευτικό φράκτη στον Ρίο Μπράβο

Το ένα από τα δυο θύματα είναι υπήκοος Ονδούρας, 20 ετών, που αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του χάρη στα τατουάζ του

ΗΠΑ: Bρέθηκε και δεύτερο πτώμα στον πλωτό αντιμεταναστευτικό φράκτη στον Ρίο Μπράβο

Ακόμα ένα πτώμα βρέθηκε στην περιοχή όπου έχει τοποθετηθεί πλωτός αντιμεταναστευτικός φράκτης από τις αρχές της πολιτείας Τέξας, σε τμήμα των συνόρων με το Μεξικό, ώστε να εμποδίζονται οι διελεύσεις, ανακοίνωσε η μεξικανική κυβέρνηση χθες Πέμπτη.

Προχθές Τετάρτη βρέθηκε πρώτο «πτώμα παγιδευμένο στους πλωτήρες, στο νότιο τμήμα» του επιπλέοντος φράκτη στα νερά του ποταμού Ρίο Μπράβο, ανέφερε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως δεν είχαν εξακριβωθεί ούτε η εθνικότητα του θύματος, ούτε η αιτία θανάτου.

Το δεύτερο πτώμα βρέθηκε περίπου πέντε χιλιόμετρα από το πρώτο, κατά τις μεξικανικές αρχές.

Το ένα από τα δυο θύματα είναι υπήκοος Ονδούρας, 20 ετών, που αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του χάρη στα τατουάζ του, διευκρίνισε το μεξικανικό ΥΠΕΞ χθες.

Ο πλωτός φράκτης εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο, κατά διαταγή του κυβερνήτη του Τέξας, του Ρεπουμπλικάνου Γκρεγκ Άμποτ, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση παράνομων μεταναστών.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, έκανε λόγο για «πρόκληση» αναφερόμενος στο συγκεκριμένο μέτρο, κρίνοντας πως παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας του.

Στις ίδιες τις ΗΠΑ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης του Τέξας, με σκοπό να την αναγκάσει να απομακρύνει τον πλωτό φράκτη και να εμποδίσει την καθέλκυση νέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πολλοί μπλέχτηκαν στον πλωτό φράκτη και χρειάστηκε να διασωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.