ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Εκατοντάδες ασθενείς νοσοκομείου πιθανόν να έχουν εκτεθεί σε HIV και ηπατίτιδα

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάποια λοίμωξη μεταξύ των επηρεαζόμενων ατόμων

ΗΠΑ: Εκατοντάδες ασθενείς νοσοκομείου πιθανόν να έχουν εκτεθεί σε HIV και ηπατίτιδα

Σύμφωνα με το ABC News, εκατοντάδες ασθενείς του Νοσοκομείου Σέιλεμ στη Μασαχουσέτη, ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στους ιούς της ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C και του HIV, χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάποια λοίμωξη μεταξύ των επηρεαζόμενων ατόμων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, αναφέρεται ότι σχεδόν 450 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ενδοσκοπικές διαδικασίες μέσα σε διάστημα δύο ετών μπορεί να εκτέθηκαν στους παραπάνω ιούς.

Οι ενδοσκοπήσεις είναι εξετάσεις που γίνονται με την εισαγωγή στο σώμα ενός οργάνου που μοιάζει με σωλήνα και παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης στον γιατρό. Συνηθισμένες ενδοσκοπικές διαδικασίες είναι οι βρογχοσκοπήσεις, οι κολονοσκοπήσεις και οι λαπαροσκοπήσεις.

Το Νοσοκομείο Σέιλεμ δήλωσε ότι οι ασθενείς μπορεί να εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια χορήγησης ενδοφλέβιων φαρμάκων «με τρόπο που δεν συνάδει με τις βέλτιστες πρακτικές» του. Η διοίκηση έλαβε γνώση των περιστατικών νωρίτερα φέτος, διόρθωσε την πρακτική και ενημέρωσε τις ομάδες ποιότητας υπηρεσιών και ελέγχου λοιμώξεων.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να συνέβη η έκθεση ή τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων.

Το Νοσοκομείο Σέιλεμ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας της Μασαχουσέτης και πως, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προσδιορίστηκε «ότι ο κίνδυνος μόλυνσης για τους ασθενείς από αυτό το συμβάν είναι εξαιρετικά μικρός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το νοσοκομείο Σέιλεμ έχει ενημερώσει όλους τους ασθενείς που ενδέχεται να επηρεάστηκαν, έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με ιατρικό προσωπικό που απαντά σε ερωτήσεις και παρέχει δωρεάν εξετάσεις και υποστήριξη» στα συγκεκριμένα άτομα, επισημαίνει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.