ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε πτώμα στον πλωτό φράκτη στον Ρίο Μπράβο στο Τέξας

Ο φράκτης αυτός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, τόσο στο Μεξικό, όσο και στην Ουάσιγκτον

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε πτώμα στον πλωτό φράκτη στον Ρίο Μπράβο στο Τέξας

Ένα πτώμα βρέθηκε παγιδευμένο στον πλωτό αντιμεταναστευτικό φράκτη που εγκαταστάθηκε από τις αρχές της πολιτείας Τέξας στον Ρίο Μπράβο, ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο με το Μεξικό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η μεξικανική κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε: «Οι αρχές του [σ.σ. πολιτειακού] υπουργείου Ασφαλείας του Τέξας ενημέρωσαν το προξενείο του Μεξικού στο Ιγκλ Πας ότι (…) βρήκαν πτώμα παγιδευμένο στους πλωτήρες, στο νότιο τμήμα» του επιπλέοντος φράκτη στον Ρίο Μπράβο.

Δεν ανακοινώθηκαν ούτε η εθνικότητα, ούτε η αιτία θανάτου, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο.

Ο πλωτός φράκτης αυτός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, τόσο στο Μεξικό, όσο και στην Ουάσιγκτον. Εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο, κατά διαταγή του κυβερνήτη του Τέξας, του Ρεπουμπλικάνου Γκρεγκ Άμποτ, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πολλοί άνθρωποι μπλέχτηκαν σε αυτόν και χρειάστηκε να διασωθούν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, έκανε λόγο για «πρόκληση» αναφερόμενος στο συγκεκριμένο μέτρο, κρίνοντας πως παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας του.

Στις ΗΠΑ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης του Τέξας, με σκοπό να την αναγκάσει να απομακρύνει τον πλωτό φράκτη και να εμποδίσει την καθέλκυση νέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεξικανικό ΥΠΕΞ επανέλαβε πως ανησυχεί για τον αντίκτυπο τέτοιων μέτρων «στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ασφάλεια των μεταναστών». Πρόσθεσε πως θα παραμείνει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές για να εξεταστεί πιο διεξοδικά το ζήτημα και ότι ζητεί «να διενεργηθούν οι απαραίτητες έρευνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.