ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΗΠΑ: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητό της σε κτήριο που νόμιζε ότι ανήκε σε εβραϊκή κοινότητα (βίντεο)

Στην πραγματικότητα το χρησιμοποιούσε μια ομάδα με αντισημιτικές απόψεις

ΗΠΑ: Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητό της σε κτήριο που νόμιζε ότι ανήκε σε εβραϊκή κοινότητα (βίντεο)

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ συνελήφθη, καθώς έριξε το αυτοκίνητό της σε ένα κτίριο, που νόμιζε ότι ανήκε σε εβραϊκή κοινότητα.

Η 34χρονη Παλαιστινιακής καταγωγής Ρούμπα Άουνι Αλμαχτέχ έπεσε με το αυτοκίνητό της σε κτίριο της σέχτας “Black Hebrew Israelites” στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα των ΗΠΑ, λόγω της ομοιότητας ενός συμβόλου στην εξώθυρα που της θύμισε το αστέρι του Δαβίδ.

Το Συμβούλιο της Εβραϊκής Κοινότητας της Ινδιανάπολης (JCRCI), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η 34χρονη πιθανότητα στοχοθέτησε το κτίριο νομίζοντας ότι εκπροσωπούσε το Ισραήλ λόγω της πινακίδας με τη φράση «Μαύροι Εβραίοι Ισραηλίτες» στην πρόσοψή του.

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία της Ινδιανάπολης η γυναίκα είπε αργότερα σε αστυνομικό ότι στοχοθέτησε το κτίριο επειδή νόμιζε ότι ήταν «Ισραηλινό σχολείο».

«Ναι, σκόπιμα το έκανα», φέρεται να είπε δηλώνοντας ότι έπεσε με το αυτοκίνητό της στο κτίριο αφού είδε στην τηλεόραση ρεπορτάζ για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Αν και υπήρχαν άτομα στο κτίριο, ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε. Στο κτίριο στεγάζεται το “Israelite School of Universal and Practical Knowledge”, που η αμερικανο-εβραϊκή οργάνωση Anti-Defamation League έχει χαρακτηρίσει «Ακραίο και αντισημιτικό», ενώ το Southern Poverty Law Center έχει χαρακτηρίσει από το 2008 ως εξτρεμιστικές ορισμένες σέχτες των Black Hebrew Israelites επειδή προωθούν αντισημιτικές απόψεις και θεωρίες περί ανωτερότητας της μαύρης φυλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.