ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: «Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη σύμμαχος»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΗΠΑ: «Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη σύμμαχος»

Οι ΗΠΑ υποστήριξαν σήμερα ότι η Ρωσία κατέδειξε ότι δεν είναι «αξιόπιστος εταίρος», μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις κατηγορίες της Αρμενίας ότι δεν τους στήριξε η Μόσχα.

«Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη σύμμαχος», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα αυτό.

Τη Κυριακή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα χαρακτηρίζοντας «αναποτελεσματικές» τις συμμαχίες της χώρας του, κάτι που η Ρωσία αμφισβητεί.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε επίσης τη «βαθιά ανησυχία» των ΗΠΑ για την τύχη των Αρμένιων κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι «προσυπογράφει» τις εκκλήσεις για την ανάπτυξη μιας διεθνούς αποστολής στην περιοχή ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να καθησυχαστούν οι άμαχοι. Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για το θέμα αυτό, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Μίλερ ζήτησε να συνεχίσει να τηρείται η κατάπαυση του πυρός, να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.