ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Η στιγμή που βιαστής ρίχνει αγκωνιά στο πρόσωπο του δικηγόρου του πριν καταδικαστεί σε θάνατο

Ο στυγνός δολοφόνος από την Φλόριντα εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τη λέξη «δολοφόνος» γραμμένη στα δόντια του

ΗΠΑ: Η στιγμή που βιαστής ρίχνει αγκωνιά στο πρόσωπο του δικηγόρου του πριν καταδικαστεί σε θάνατο

Ένας κατηγορούμενος για βιασμό και δολοφονία μιας 11χρονης και τη μπέιμπι σίτερ της επιτέθηκε στον δικηγόρο του, λίγη ώρα πριν καταδικαστεί σε θάνατο σε δικαστήριο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Τζόζεφ Ζίλερ, 61 ετών, από την Φλόριντα ο οποίος πραγματοποίησε μια φρικτή επίθεση το 1990 μπαίνοντας κρυφά σε μια πολυκατοικία και βρίσκοντας μέσα ένα κορίτσι 11 ετών και την 32χρονη μπέιμπι σίτερ της.

Η μητέρα του παιδιού είχε πάει στο σπίτι του φίλου της και επέστρεψε στο διαμέρισμα την επόμενη ημέρα για να βρει την κόρη της και την νεαρή μπέιμπι σίτερ νεκρές. Τα θύματα είχαν και τα δύο υποστεί σεξουαλική επίθεση και είχαν ξυλοκοπηθεί πριν πνιγούν, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη για περισσότερες από δύο δεκαετίες, προτού νέα στοιχεία DNA συνδέσουν τον 61χρονο με το έγκλημα το 2016. Ήταν ήδη προφυλακισμένος για επίθεση στον θετό του γιο όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διπλή δολοφονία.

Ο στυγνός δολοφόνος από την Φλόριντα εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τη λέξη «δολοφόνος» γραμμένη στα δόντια του και προχώρησε και σε σωματική επίθεση στον δικηγόρο του on camera, την ώρα της δίκης.

H στιγμή που ο δολοφόνος επιτίθεται στον δικηγόρο του

Έκανε νόημα στον δικηγόρο του να του μιλήσει αφού μπήκε στο δικαστήριο με χειροπέδες για την ακρόαση πριν από την καταδίκη του για τους φόνους. Αφού ο δικηγόρος πήγε δίπλα του και έσκυψε να του μιλήσει, ο Ζίλερ του έριξε μία αγκωνιά στο πρόσωπο, προτού τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το βίντεο που δείχνει το Fort Myers News-Press ο δικηγόρος κατάφερε να διατηρήσει κάπως την ψυχραιμία του και να επιστρέψει στο τραπέζι του. Στη συνέχεια ο δικηγόρος διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι ήταν καλά και ότι ως πρώην πυγμάχος είχε υποστεί πολύ βαρύτερα χτυπήματα από αυτό.

Οι ένορκοι τον καταδίκασαν για τις δολοφονίες τον Μάιο και πρότειναν τη θανατική ποινή νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο 61χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα και κατέθεσε για λογαριασμό του στην αρχική δίκη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εισαγγελέας καταδίκασε επίσημα τον Ζίλερ σε θάνατο το απόγευμα της Δευτέρας μετά την επίθεση στον δικηγόρο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.