ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Κατέρριψαν με πύραυλο 400.000 δολαρίων ένα μπαλόνι 12 δολαρίων σύμφωνα με μια λέσχη στο Ιλινόις

Οι αρχές εργάζονται για να ανακτήσουν τα συντρίμμια από τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική

ΗΠΑ: Κατέρριψαν με πύραυλο 400.000 δολαρίων ένα μπαλόνι 12 δολαρίων σύμφωνα με μια λέσχη στο Ιλινόις

Ένα από τα «ιπτάμενα άγνωστα αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Αεροπορία των ΗΠΑ με πύραυλο 400.000 δολαρίων μπορεί να ήταν απλώς ένα μπαλόνι 12 δολαρίων που ανήκε σε μια ερασιτεχνική λέσχη του Ιλινόις, σύμφωνα με μια έκθεση.

Το «North Illinois Bottlecap Balloon Brigade» είπε στο «Aviation Week» την Πέμπτη ότι είναι πολύ πιθανό ο στρατός να εξουδετέρωσε πάνω από τον Καναδά το Σάββατο ένα από τα μπαλόνια τους, το οποίο έχει χαθεί από τα gps τους από εκείνη την ημέρα.

Το Pico Balloon – ένα μπαλόνι με επικάλυψη ασημιού, κυλινδρικού σχήματος – ανέφερε την τελευταία του θέση στα 38.910 πόδια ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αλάσκας την Παρασκευή.

μπαλονι2

Μέχρι το Σάββατο, με βάση την προβλεπόμενη διαδρομή του μπαλονιού, θα βρισκόταν πάνω από το κεντρικό τμήμα της Επικράτειας Γιούκον την ίδια στιγμή που ένα στρατιωτικό F-22 της Lockheed Martin κατέρριψε ένα «άγνωστο αντικείμενο» παρόμοιας περιγραφής και υψόμετρου στην ίδια καναδική περιοχή. f-22

Η NIBBB – μια ερασιτεχνική ομάδα με χόμπι τη δημιουργία, την απελευθέρωση και την παρακολούθηση μπαλονιών – δήλωσε ότι η συσκευή K9YO της “εξαφανίστηκε” το Σάββατο. group-

Το μπαλόνι K9YO είχε κάνει τον γύρο του πλανήτη έξι φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 123 ημερών προτού η συσκευή εντοπισμού του… σκοτεινιάσει την Παρασκευή. Τέτοια μπαλόνια συνήθως πέφτουν αργά από τον ουρανό από την κακοκαιρία. launch-1

Το μπαλόνι του NIBBB ήταν εξοπλισμένο με έναν μικρό πομπό GPS και μια κεραία, επιτρέποντας στην ομάδα να το παρακολουθεί.

Η Αεροπορία χρησιμοποίησε πυραύλους Sidewinder στις στοχευμένες επιθέσεις κατά του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που κατέρριψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και των «άγνωστων αντικειμένων» που καταρρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Fortune. Κάθε πύραυλος έχει τιμή περίπου 400.000$.

Οι αρχές εργάζονται για να ανακτήσουν τα συντρίμμια από τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική.

Όμως η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία, που αναζητούσε το αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον την Κυριακή, ανέστειλε τις προσπάθειές της την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.