ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Στη φυλακή υπαξιωματικός του Ναυτικού για κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας

Ο Γουενχένγκ Τζάο ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία πως πούλησε ευαίσθητες πληροφορίες σε πράκτορα της κινεζικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριώ

ΗΠΑ: Στη φυλακή υπαξιωματικός του Ναυτικού για κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας

Υπαξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού καταδικάστηκε χθες Δευτέρα να εκτίσει 27 μήνες φυλάκιση για κατασκοπεία επ’ ωφελεία της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Κίνας, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Γουενχένγκ Τζάο, 26 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στη ναυτική βάση της κομητείας Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, συνελήφθη στην Καλιφόρνια (δυτικά) τον Αύγουστο. Τον Οκτώβριο, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία πως πούλησε ευαίσθητες πληροφορίες σε πράκτορα της κινεζικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 5.500 δολαρίων, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει αποδυθεί σε επιθετική προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και των εταίρων τους», δήλωσε η Λαρίσα Ναπ, υπηρεσιακή υποδιευθύντρια του τμήματος εθνικής ασφάλειας της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), σύμφωνα με το κείμενο.

Ο κελευστής Γουενχένγκ Τζάο ομολόγησε πως έλαβε μεταξύ του Αυγούστου του 2021 και του Μαΐου του 2023 σχεδόν 15.000 δολάρια από κινέζο πράκτορα σε αντάλλαγμα για ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούσαν «την επιχειρησιακή ασφάλεια, τη στρατιωτική εκπαίδευση και υποδομές ζωτικής σημασίας του Ναυτικού των ΗΠΑ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ άλλων, ο υπαξιωματικός παραδέχθηκε πως παρέδωσε στον Κινέζο πράκτορα έγγραφα σχετικά με μεγάλη στρατιωτική άσκηση στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και το ηλεκτρολογικό, το μηχανολογικό και άλλα σχέδια συστήματος ραντάρ εγκατεστημένου στη νήσο Οκινάουα, στην Ιαπωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.