
Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (30/7) συνετρίβη στη ναυτική αεροπορική βάση Lemoore, στην κεντρική Καλιφόρνια, μαχητικό αεροσκάφος F-35C του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Το F-35C ανήκε στη μοίρα VFA-125 «Rough Raiders» του Ναυτικού των ΗΠΑ και συνετρίβη περίπου στις 16:30 τοπική ώρα, σε μικρή απόσταση από τη βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Reports of a crash earlier involving a U.S. Navy F-35C Lightning II at or near Naval Air Station Lemoore in Kings County, California. The aircraft was reportedly forced to carry out an emergency landing, before being engulfed in flames. Police, fire, and rescue are on-scene… pic.twitter.com/DDSi2YVa23
— OSINTdefender (@sentdefender) July 31, 2025
Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί επιτυχώς και είναι καλά στην υγεία του. Δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες.
Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.