ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε ο 17χρονος που σκότωσε έναν μαθητή σε λύκειο της Αϊόβα

Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι άλλοι τέσσερις σε σταθερή, σύμφωνα με τις αρχές

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε ο 17χρονος που σκότωσε έναν μαθητή σε λύκειο της Αϊόβα

Ταυτοποιήθηκε ο 17χρονος μαθητής που οπλισμένος με δύο πυροβόλα όπλα και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό άνοιξε πυρ μέσα σε λύκειο της Αϊόβα, την Πέμπτη, την πρώτη μέρα μετά από τις διακοπές των εορτών — σκοτώνοντας έναν μαθητή και τραυματίζοντας άλλους πέντε, προτού γυρίσει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ένοπλος Ντίλαν Μπάτλερ (Dylan Butler) πριν την αιματηρή επίθεσή του δημοσίευσε μέσα από τις τουαλέτες του λυκείου «Perry» ένα μήνυμα στο TikTok λέγοντας «τώρα περιμένουμε». Στον λογαριασμό του είχε και μια σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Τέσσερις από τους τραυματίες είναι μαθητές γυμνασίου ή λυκείου, ο πέμπτος ανήκει στη διοίκηση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανήλικων θυμάτων, ενώ στις τοπικές αναφορές ο ενήλικας προσδιορίστηκε ως ο Διευθυντής Νταν Μάρμπουργκερ. Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι άλλοι τέσσερις είναι σε σταθερή, σύμφωνα με τον βοηθό διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Αϊόβα.

Ο 17χρονος δράστης ήταν μαθητής στο Λύκειο Πέρι, δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ύποπτος πέθανε κατά τα φαινόμενα μετά τον αυτοπυροβολισμό του. Βρέθηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σχολείο για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό “με ένα τραύμα από σφαίρα που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του”. Ο ύποπτος ως δράστης είχε δύο όπλα, εκ των οποίων ένα πυροβόλο, δήλωσε ο Μιτς Μόρτβεντ, τοπικός αξιωματούχος.

Η αστυνομία ανακάλυψε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια έρευνας σε σχολικό κτίριο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με το ημερολόγιο της περιφέρειας όπου βρίσκεται το σχολείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πέρι, μια πόλη περίπου 7.900 κατοίκων, βρίσκεται σχεδόν 64 χλμ. βορειοδυτικά του Ντι Μόιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.