Καταρρίφθηκε από αμερικανικά μαχητικά F-22 στον Ατλαντικό το κατασκοπευτικό κινεζικό αερόστατο

Πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού σπεύδει για την περισυλλογή των συσκευών του

Καταρρίφθηκε από αμερικανικά μαχητικά F-22 στον Ατλαντικό το κατασκοπευτικό κινεζικό αερόστατο

Μετά την εντολή του Αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο καταρρίφθηκε από την αμερικανική Αεροπορία πάνω από τον Ατλαντικό από μαχητικά αεροσκάφη F-22.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ το κινεζικό αερόστατο, που το Πεκίνο αποκαλεί  ως «μετεωρολογικό» εβλήθη από πύραυλο αέρος-αέρος.

«Ο πύραυλος κτύπησε το αερόστατο με πυροσωλήνα προσέγγισης» αναφέρουν πηγές της USAF.

Σημειώνεται πως εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφερε πως «το αερόστατο πραγματοποιεί αλλαγές στην πορεία του. Πρόκειται για ένα αερόστατο συλλογής πληροφοριών», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε πως αυτό ήταν το δεύτερο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που εντοπίστηκε, αυτή την φορά στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Όλο αυτό μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ενός τέτοιου μπαλονιού στον αμερικανικό εναέριο χώρο, και οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες με άλλους να μιλούν για ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγες οι φωνές που κάνουν λόγο για εσκεμμένη άφεση της πτήσης του, προκειμένου να ενταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών από το βαθύ κράτος».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε «ατύχημα» την είσοδο «αερόπλοιου» στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, αποδίδοντάς το σε λόγους «ανωτέρας βίας».

Παράλληλα κατηγόρησε πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να δυσφημίσουν το Πεκίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.