ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε 43χρονο για αντισημιτικές απειλές εναντίον Εβραίας γερουσιαστή

Ένα από τα μηνύματα αναφερόταν στο να τελειώσει «αυτό που ξεκίνησε ο Χίτλερ

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε 43χρονο για αντισημιτικές απειλές εναντίον Εβραίας γερουσιαστή

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ συνελήφθη επειδή άφησε αντισημιτικές απειλές στο τηλεφωνητή της γερουσιαστή Τζάκι Ρόζεν, μιας από τις πιο φιλο-ισραηλινές νομοθέτες στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο ύποπτος άφησε μια σειρά φωνητικών μηνυμάτων που αναφέρονταν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση στο γραφείο του Εβραϊκού Δημοκρατικού Κόμματος στη Νεβάδα. Ένα από τα μηνύματα αναφερόταν στο να τελειώσει «αυτό που ξεκίνησε ο Χίτλερ».

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ένας άνδρας από τη Νεβάδα κατηγορήθηκε ότι άφησε μια σειρά από αντισημιτικά, βωμολοχικά φωνητικά μηνύματα στο γραφείο της γερουσιαστή Τζάκι Ρόζεν.

Ο Τζον Άντονι Μίλερ, από το Λας Βέγκας, συνελήφθη την Πέμπτη και εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου την Παρασκευή σε σχέση με μια κατηγορία απειλών ομοσπονδιακού αξιωματούχου, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου. Μια προκαταρκτική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου ενώπιον της δικαστή των ΗΠΑ Ελάινα Γιούτσα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Μίλερ, 43 ετών, άφησε μια σειρά απειλητικών και αντισημιτικών φωνητικών μηνυμάτων στο γραφείο ενός γερουσιαστή στη Νεβάδα αυτόν τον μήνα που αναφέρονταν στο Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και τη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ένα φωνητικό μήνυμα που συνδέεται με τον αριθμό τηλεφώνου του Μίλερ αναφερόταν στην ολοκλήρωση «αυτού που ξεκίνησε ο Χίτλερ».

Ενώ τα έγγραφα δεν αναφέρουν το όνομα της γερουσιαστής, το γραφείο της Ρόζεν επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι απειλές στράφηκαν εναντίον της.

Ερωτηθείς για τις απειλές, η Ρόζεν είπε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον εισαγγελέα μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ότι θα φροντίσουν για την κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρόζεν, η μόνη Εβραία γερουσιαστής της Νεβάδα, πρόσθεσε ότι είχε δει το κατηγορητήριο νωρίτερα την ίδια μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.