ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Ιράν: Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραΐσι μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αναταραχή λέει το βρετανικό Sky News

Άγνωστη η τύχη του Ιρανού προέδρου

Ιράν: Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραΐσι μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αναταραχή λέει το βρετανικό Sky News

Τις συνέπειες που θα έχει ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, εάν επιβεβαιωθεί επίσημα μετά την συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από το Αζερμπαϊτζάν αναφέρει σε δημοσίευμά του το SkyNews.

Λέει συγκεκριμένα το βρετανικό ΜΜΕ:

«Αυτή είναι μια λεπτή στιγμή για το Ιράν. Ο πρόεδρος Ραΐσι είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός άνθρωπος στο Ιράν, μετά τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο θάνατός του, αν επιβεβαιωθεί, θα έχει εκτεταμένες συνέπειες.

Στο άμεσο μέλλον, ο αντιπρόεδρος Μοχάμαντ Μόχμπερ θα αναλάβει τον έλεγχο και οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός 50 ημερών.

Μετά από χρόνια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι το 2022, αυτή μπορεί να είναι μια στιγμή που το κίνημα διαμαρτυρίας θα αξιοποιήσει.

Υπάρχουν επίσης, πολλές ομάδες αντιφρονούντων στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένου ενός παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση.

Έγινε πρόεδρος το 2021 με τη δεύτερη και μόνο με ποσοστό συμμετοχής 41%, το χαμηλότερο από την επανάσταση του 1979.

Ο διάδοχός του θα ήταν πιθανότατα ο επιλεγμένος υποψήφιος του ανώτατου ηγέτη και σίγουρα ένας άλλος υπερσυντηρητικός σκληροπυρηνικός άνδρας.

Μακροπρόθεσμα, ο θάνατος του Ραΐσι θα είχε συνέπειες για τον ανώτατο ηγέτη.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι τεράστια, με πυκνή ομίχλη, βροχή και σκοτάδι. Η ελπίδα σβήνει.

Για τους θρησκευόμενους και συντηρητικούς Ιρανούς, ο θάνατος του Ραΐσι θα είναι αβάσταχτος. Για πολλούς όμως, θα είναι ο θάνατος ενός άνδρα που είχε αίμα στα χέρια του.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.