
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, ξεκίνησε πανεθνική στρατιωτική άσκηση με επίκεντρο την πυραυλική ισχύ και την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιαεροπορικά πυρά καθώς και φερόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Τεχεράνη και η Σιράζ.
🚨⚡Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) has begun a nationwide missile and air defense exercise.
Air defense fire and alleged missile launches were observed in several cities, including Tehran and Shiraz. pic.twitter.com/jXFgwbGflR
— RussiaNews 🇷🇺 (@mog_russEN) January 4, 2026
Η άσκηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή, με την Τεχεράνη να επιδιώκει να στείλει σαφές μήνυμα αποτροπής προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, επιδεικνύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τις δυνατότητες της αεράμυνας και των πυραυλικών της δυνάμεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.