ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισλαμικό Κράτος: Ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του

Στο ηχητικό μήνυμα της ISIS δεν αναφέρεται πότε ή πού ακριβώς σκοτώθηκε ο Άμπου Αλ Χουσέιν αλ Χουσεϊνί αλ Κουράσι

Ισλαμικό Κράτος: Ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του

Με ένα ηχογραφημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη της, του Άμπου Αλ Χουσέιν αλ Χουσεϊνί αλ Κουράσι, ο οποίος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με την αντίπαλη τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ στη βορειοδυτική Συρία.

Η ISIS επιβεβαίωσε τον θάνατο του Κουράσι, ανακοινώνοντας ότι θα τον αντικαταστήσει στην ηγεσία ο Άμπου Χαφς αλ Χασίμι αλ Κουράσι.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο ηγέτης τη οργάνωσης σκοτώθηκε σε επιχείρηση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Συρία.

Στο ηχητικό μήνυμα της ISIS δεν αναφέρεται πότε ή πού ακριβώς σκοτώθηκε ο Άμπου Αλ Χουσέιν αλ Χουσεϊνί αλ Κουράσι παρά μόνο ότι έχασε τη ζωή του «σε μάχη (…) σε μια κοινότητα της επαρχίας Ιντλίμπ» με την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, που προσπαθούσε να τον αιχμαλωτίσει.

Στις 30 Νοεμβρίου του 2022, η οργάνωση είχε ανακοινώσει τον θάνατο του προηγούμενου ηγέτη του, χωρίς να διευκρινίσει τις περιστάσεις. Εννέα μήνες νωρίτερα, ο προκάτοχός του σκοτώθηκε στη βορειοδυτική Συρία, σε μια επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Ο ιδρυτής και πρώτος ηγέτης του ΙΚ, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε το 2019 από τα τελευταία εδάφη που είχε υπό τον έλεγχό του στη Συρία, όμως συνέχισε να εξαπολύει σποραδικές επιθέσεις. Από τα τέλη του 2022 έχει πολλαπλασιάσει τις φονικές επιθέσεις του στη χώρα αυτή, ιδίως στη συριακή έρημο όπου δρουν πυρήνες της οργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.