ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισπανία: Η Europol συνέλαβε τον «βαρόνο» του εγκλήματος Τ.Μόρισεϊ

Επιχείρηση «Whitewall»

Ισπανία: Η Europol συνέλαβε τον «βαρόνο» του εγκλήματος Τ.Μόρισεϊ

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση της Europol με την κωδική ονομασία «Whitewall» στην Ισπανία, για τη σύλληψη του Τζον Μόρισεϊ, ενός «βαρόνου» του εγκλήματος, επικεφαλής δικτύου με πλήθος παράνομων δράσεων. Μαζί του συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα και ακόμη ένα στην Αγγλία.

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τον επικεφαλής ενός εκ των μεγαλυτέρων κυκλωμάτων για ξέπλυμα χρήματος στην Ευρώπη, που είχε δεσμούς με συμμορία ναρκωτικών στην Κόστα ντελ Σολ και χρησιμοποιούσε ως βιτρίνα την πώληση βότκας σε εστιατόρια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ότι σήμερα συνελήφθη ο Τζον Φράνσις Μόρισεϊ, αρχηγός του κυκλώματος και επικεφαλής της ισπανικής επιχείρησης. Συνολικά συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι στην Ισπανία και ένας στην Αγγλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία “Whitewall”, ανέφερε η αστυνομία.

https://twitter.com/SteBreen/status/1570360895146192896?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1570360895146192896%7Ctwgr%5Eafd1792077869b8a56c74a3aa0bf284a564ab0cc%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed?url=https3A2F2Ftwitter.com2FSteBreen2Fstatus2F1570360895146192896provider=twitter

«Ξέπλυμα» πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ σε 1,5 χρόνο το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στην Ισπανία

Το εγκληματικό δίκτυο ξέπλυνε πάνω από 200 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, ή έως 350.000 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Οι δεσμοί Μόρισεϊ με την ιρλανδική «Kinahan»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μόρισεϊ είχε δεσμούς με την ιρλανδική φατρία «Kinahan», μια συμμορία εμπορίας ναρκωτικών στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ, και «συγκέντρωνε μεγάλα ποσά σε μετρητά από εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.