ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ισραήλ – Ανάλυση Sky News: Για ποιο λόγο η επίσκεψη του Τ.Μπάιντεν κάνει τα πράγματα χειρότερα στη Μέση Ανατολή

«Η υποστήριξη της Αμερικής προς το Ισραήλ είναι ξεκάθαρη»

Ισραήλ – Ανάλυση Sky News: Για ποιο λόγο η επίσκεψη του Τ.Μπάιντεν κάνει τα πράγματα χειρότερα στη Μέση Ανατολή

Το βρετανικό δίκτυο Sky News επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στο πεδίο των μαχών η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Alex Rossi, ανταποκριτής ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυττό επισημαίνει ότι η αντίθεση με το έντονα χορογραφημένο ταξίδι του Μπάιντεν για να σφίξει το χέρι και να σταθεί αλληλέγγυος με τον βασικό σύμμαχο Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονη.

Στους δρόμους που οδηγούσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό, η οποία είχε κλείσει πίσω από σειρές συρματοπλεγμάτων, οι διαδηλωτές ξεχείλιζαν από οργή. Κρατώντας σημαίες και πέτρες -που εκσφενδονίστηκαν στην πρεσβεία- προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο, αλλά απωθήθηκαν από ομοβροντίες δακρυγόνων και σφαίρες από καουτσούκ.

Η μαχητική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ είχε καλέσει σε μια ημέρα «πρωτοφανούς οργής» μετά τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς. Το πρόσωπό του καλυμμένο από ένα καφιγιέ – ένα αραβικό μαντήλι – ο Wissam είπε στο Sky News ότι είχε έρθει για να υποστηρίξει τον λαό της Γάζας και να κάνει τον κόσμο να καταλάβει τι συμβαίνει εκεί.

«Εξαιτίας των σφαγών που διεξάγονται από τους σιωνιστές εχθρούς με την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε. «Οι διαδηλώσεις μπορεί να κλιμακωθούν εξαιτίας των σφαγών που πραγματοποιεί το Ισραήλ, η τελευταία εκ των οποίων είναι ο βομβαρδισμός παιδιών και γυναικών στο νοσοκομείο Maamadani», σημείωσε.

«Η υποστήριξη της Αμερικής προς το Ισραήλ είναι ξεκάθαρη μετά την υιοθέτηση από τον Τζο Μπάιντεν του ισραηλινού σεναρίου ότι η Χαμάς ήταν αυτή που βομβάρδισε το νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Και είναι ένα ρεφρέν που είναι σχεδόν καθολικό στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο επισημαίνει το Sky News.

Υπάρχει δυσπιστία για τις ισραηλινές εξηγήσεις – κανείς δεν δέχεται ότι το μακελειό στο νοσοκομείο ήταν κάτι άλλο από μια αεροπορική επιδρομή των IDF. Και όσο περισσότερο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Γάζας, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αυτή η οργισμένη αντίδραση να κλιμακωθεί σε κάτι πολύ χειρότερο.

Στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό αγώνα και να εκτονώσουν την οργή τους κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο ήταν εξίσου έντονες, οι άνθρωποι που διαδήλωναν καλούσαν τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι ισραηλινή τρομοκρατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.