ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ισραήλ: Απαγόρευτηκε το Al Jazeera – Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου

Ψηφίστηκε ο αντίστοιχος νόμος στο ισραηλινό κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα

Ισραήλ: Απαγόρευτηκε το Al Jazeera – Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά το νόμο που απαγορεύει την προβολή στο Ισραήλ ξένων μέσων ενημέρωσης που απειλούν την εθνική ασφάλεια, στοχεύοντας συγκεκριμένα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera του Κατάρ.

Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου «θα λάβει άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera σε συμμόρφωση με τη διαδικασία που περιγράφεται στον νόμο», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος Likud. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τα κεντρικά γραφεία του σταθμού ή από την καταριανή κυβέρνηση στην Ντόχα.

Ο νόμος αυτός, που επικυρώθηκε με 70 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, δίνει στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να απαγορεύσει την προβολή περιεχομένων του τηλεοπτικού δικτύου που στοχοθετείται, αλλά και να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Κνεσέτ.

«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», επισήμανε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.