Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή που φαίνεται να συνδέεται με τη Χαμάς

Χτυπήθηκε από σφαίρα στην πλάτη και το πόδι από τον ισραηλινό στρατό στη Ναμπλούς

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή που φαίνεται να συνδέεται με τη Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που φέρεται να συνδέεται με τη Χαμάς στη διάρκεια νυχτερινών συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου τους τελευταίους μήνες μαίνονται συγκρούσεις, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο 23χρονος Άχμεντ Άτεφ Νταραγκμέχ, γνωστός ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας Tulkarem, υπέκυψε στα τραύματά του αφού χτυπήθηκε από σφαίρα στην πλάτη και το πόδι από τον ισραηλινό στρατό στη Ναμπλούς.

Τι ανακοίνωσε η Χαμάς

Η Χαμάς «θρηνεί τον μαχητή της, τον μάρτυρα Άχμεντ Νταραγκμέχ, που σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τις σφαίρες της κατοχής στη διάρκεια συγκρούσεων στη Ναμπλούς», επεσήμανε από την πλευρά του το ένοπλο παλαιστινιακό κίνημα.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι διεξήγαγε επιχείρηση στη Ναμπλούς «για να εγγυηθεί για την ασφάλεια της εισόδου πιστών στον τάφο του Ιωσήφ», έναν χώρο που οι Εβραίοι θεωρούν ιερό καθώς εκεί πιστεύουν ότι βρίσκεται ο τάφος του Ιωσήφ, ενός από τους γιους του πατριάρχη Ιακώβ. Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι εκεί είναι ο τάφος ενός τοπικού μουσουλμάνου ιερωμένου.

Οι επισκέψεις Εβραίων εκεί είναι περιορισμένες και πρέπει να γίνονται έπειτα από άδεια και συντονισμό με τον ισραηλινό στρατό.

Ο στρατός διευκρίνισε ότι στη διάρκεια «της επιχείρησής του Παλαιστίνιοι έριξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον στρατιωτών». «Οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός, εξηγώντας ότι είχε ταυτοποιήσει «έναν άνθρωπο που χτυπήθηκε».

Τους τελευταίους μήνες μια νέα οργάνωση με το όνομα «Άντρο των λιονταριών» έχει αυξήσει τις επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων στη Ναμπλούς. Ο στρατός σκότωσε στα τέλη Οκτωβρίου στην πόλη αυτή τους επικεφαλής της οργάνωσης, η οποία όμως ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Στο Telegram η οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι συμμετείχε στις χθεσινοβραδινές συγκρούσεις στη Ναμπλούς και έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών και «αυτοσχέδιων εκρηκτικών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στο Ισραήλ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και άλλες επιθέσεις που ακολούθησαν, ο στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 επιδρομές στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς. Από τις επιδρομές αυτές και τα επεισόδια που ξεσπούν έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 150 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.