ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Πτήσεις και δρομολόγια τρένων θα πραγματοποιηθούν Σάββατο για πρώτη φορά από το 1982

Θα σπάσει την παράδοση και θα κυκλοφορήσουν αεροπλάνα και τρένα την ημέρα ανάπαυσης

Ισραήλ: Πτήσεις και δρομολόγια τρένων θα πραγματοποιηθούν Σάββατο για πρώτη φορά από το 1982

Για πρώτη φορά από το 1982 θα πραγματοποιηθούν πτήσεις το Σάββατο (εβραϊκό Σαμπάτ), όπως ανακοίνωσε  ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ El Al Israel Airlines ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει .

Το Ισραήλ θα σπάσει την παράδοση και θα κυκλοφορήσουν αεροπλάνα και τρένα την ημέρα ανάπαυσης

Οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι συνήθως δεν προσφέρουν υπηρεσίες επιβατών κατά τη διάρκεια του Σαμπάτ, η οποία διαρκεί 25 ώρες από την Παρασκευή το απόγευμα έως το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις ΗΠΑ και την Ασία. Συγκεκριμένα, οι έφεδροι στρατιώτες θα πετάξουν δωρεάν το Σάββατο με δύο αεροσκάφη Boeing 787 που αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη και την Μπανγκόκ. Το κόστος των πτήσεων θα βαρύνει την El Al και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η El Al.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο El Al ότι η παραβίαση της επί δεκαετίες της πολιτικής του να μην πετάει το εβραϊκό Σάββατο έχει την έγκριση της Χαλάχα (συλλογικό σώμα των εβραϊκών θρησκευτικών νόμω) καθώς οι πτήσεις διάσωσης θεωρούνται μέρος αυτού που είναι γνωστό στα εβραϊκά ως pikuah nefesh – της εβραϊκής νομικής αρχής ότι η διάσωση μιας ζωής υπερισχύει σχεδόν όλων των άλλων θρησκευτικών απαιτήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.