ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ισραήλ: «Πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα» (βίντεο)

Χαμάς: Πλήρως υπεύθυνο το Ισραήλ για τη σφαγή στο νοσοκομείο

Ισραήλ: «Πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα» (βίντεο)

Ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ ανάρτησε στο «X», ένα βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera, προκειμένου να αποδείξει πως πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ ο οποίος αστόχησε, χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

«Μια εκπομπή του Al Jazeera κατέγραψε τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε μια ρουκέτα η οποία χτύπησε ένα νοσοκομείο στη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους», αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο Twitter.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MTc4NDI0

Ισραήλ: Πύραυλος της Χαμάς αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο

Στην αρχή, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως η φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Ο επίσημος λογαριασμός της ισραηλινής κυβέρνησης στο X ανάρτησε βίντεο που φαίνεται η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα και η πτώση ενός.

«Από την ανάλυση των συστημάτων του IDF προκύπτει ότι εξαπολύθηκε μπαράζ ρουκετών του εχθρού που πέρασε κοντά από το νοσοκομείο όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές που έχουμε, ο τρομοκρατικός οργανισμός της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι υπεύθυνος για αυτή την αποτυχημένη εκτόξευση προς το νοσοκομείο», σημειώνει εκπρόσωπος του IDF.

Χαμάς: Πλήρως υπεύθυνο το Ισραήλ για τη σφαγή στο νοσοκομείο

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια είπε ότι «η σφαγή στο νοσοκομείο είναι ένα νέο σημείο καμπής και μια πλημμύρα που θα προστεθεί στην πλημμύρα της Αλ Άκσα» και χαρακτήρισε το Ισραήλ πλήρως υπεύθυνο για τα αθώα θύματα.

Ο ηγέτης της Χαμάς ανέφερε επίσης ότι οι Αμερικανοί που παρείχαν απεριόριστη κάλυψη στο Ισραήλ φέρουν την ευθύνη για τη σφαγή του νοσοκομείου Baptist.

«Ο εχθρός δεν σέβεται τις αξίες, τους νόμους, τα έθιμα ή τις νομοθεσίες. Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι αυτές οι σφαγές θα καλύψουν την ηχηρή ήττα του ή θα ωθήσουν το λαό μας να παραδοθεί. Η αντίσταση συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι ο κατακτητής να εγκαταλείψει τη γη μας» αναφέρει.

Νετανιάχου: Υπεύθυνο το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο κ. Νετανιάχου έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

Στην τελευταία του ανάρτηση έγραψε: «Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει: Βάρβαροι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι το IDF. Όσοι δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις κατηγορίες του Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο διέψευσε η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.