
Ο ισραηλινός Στρατός χθες Τρίτη (25/11), ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους που βγήκαν από υπόγεια σήραγγα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
«Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, κατά τη διάρκεια ερευνών που διεξάγονταν από στρατιώτες στον τομέα (σ.σ. της Ράφας), εντοπίστηκαν και εξοντώθηκαν πέντε οπλισμένοι τρομοκράτες (…)
Επρόκειτο πιθανόν για τρομοκράτες που βγήκαν από υπόγεια σήραγγα τρομοκρατικής οργάνωσης στην ανατολική Ράφα», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Στρατού.
🔴ELIMINATED: 5 armed terrorists who likely emerged from underground terror infrastructure in Eastern Rafah, posing a threat to IDF troops in the area.
IDF troops remain deployed in accordance with the ceasefire agreement.
— Israel Defense Forces (@IDF) November 25, 2025
Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ως και 200 μαχητές της Χαμάς πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι σε υπόγειες σήραγγες στη Ράφα, σε τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου στο οποίο αναδιατάχθηκαν ισραηλινά στρατεύματα στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τη 10η Οκτωβρίου.
Αντιπροσωπεία της Χαμάς, υπό τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαλίλ αλ Χάγια, έθιξε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Κάιρο με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών Χασάν Ρασάντ, η χώρα του οποίου διαδραματίζει μεσολαβητικό ρόλο, την τύχη των μαχητών στη Ράφα με τους οποίους οι επικοινωνίες έχουν «διακοπεί», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
❌CEASEFIRE VIOLATION: A terrorist was identified crossing the yellow line and approaching IDF troops in northern Gaza, posing an immediate threat.
Following identification, troops fired and eliminated the terrorist.
— Israel Defense Forces (@IDF) November 25, 2025
Χθες βράδυ εξάλλου, ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε άνδρα που πέρασε την «κίτρινη γραμμή» οροθεσίας της περιοχής όπου είναι ανεπτυγμένα ακόμη στοιχεία του στη Λωρίδα της Γάζας.
Παράλληλα, η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, συμμαχικό κίνημα, παρέδωσαν χθες στον Ερυθρό Σταυρό σορό που εκτιμάται πως ανήκε στον έναν από τους τρεις θανόντες ομήρους που απέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας.
Το λείψανο κατόπιν παραδόθηκε στον ισραηλινό Στρατό, που τον μετέφερε στο Ισραήλ προκειμένου να αναγνωριστεί στο ισραηλινό εθνικό ινστιτούτο ιατροδικαστικής.
Δυνάμει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα, έπειτα από δυο χρόνια καταστροφικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς και σύμμαχοί της υποχρεούνται να παραδώσουν στο Ισραήλ τα πτώματα των τριών τελευταίων ομήρων που κρατούσαν στον θύλακο, δυο Ισραηλινών και Ταϊλανδού.
Η συμφωνία, που κλείστηκε υπό την πίεση των ΗΠΑ, επέτρεψε να αποκατασταθεί σχετική ηρεμία, αλλά δεν έχει τερματίσει τη βία, με τα μέρη να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της.
Αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, τουλάχιστον 339 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.